avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Momentul aplicarii pedepsei complementare de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Momentul aplicarii pedepsei complementare de interzicere a unor drepturi

Buna seara! Am intalnit o intrebare pentru care ma chinui sa gasesc un raspuns..cel putin pentru prima parte."6. La ce moment se aplica si la ce moment incepe executarea pedepsei complementare a interzicerii unor drepturi?" Executarea stiu ca incepe dupa executarea pedepsei, dupa gratiere sau dupa prescriptie. Totusi ea cand se aplica propriu-zis?La ce moment?Va multumesc.
Inca ceva, care poate va ajuta.Exista si o exceptie de la regula conform careia pedepsele complementare se executa dupa ex. pedepsei inchisorii sau dupa gratiere. Degradarea militara se aplica imediat dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamanre.
Iar in cazul amnistiei postcondamnatorii , pedepsele complementare nu se mai executa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedepese complementare cypyk cypyk Rog pe cei care pot, sa imi expuna si mie articolele din codul penal care prevad pedepsele complementare si accesorii? S-au introdus pedepse complementare ... (vezi toată discuția)
Pedepse complementare si accesorii Borsec Borsec Buna ziua! Poate cineva sa-mi explice care este diferenta intre pedepsele accesorii si pedepsele complementare. Am vazut ca ambele se refera la art. 64 din CP. ... (vezi toată discuția)
Pedepsele accesorii în situaþia liberãrii condiþionate Stelian Gaus Stelian Gaus O persoană a fost condamnată la închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi prevăzute de art. 64 lit. a)-c) Cod penal, dar a fost eliberată ... (vezi toată discuția)