extradragon a scris:
Pentru aceste motive
in numele legii
hotaraste:
Admite in parte actiunea formulata de recl. Elena domiciliata in buc... si Nicu domiciliat in buc...impotriva paratului Ion domiciliat in buc... si respinge cererea neconventionala si cererea completatoare formulata de parat.
Constata deschis succesiunea defunctului Gica decedat in 1982
Constata ca masa succesorala se compune din imobil – teren in suprafata de 300 mp si constructie edificata pe teren formata din 4 camere situat in buc...
Constata calitatea de unic mostenitor a reclamantului Nicu in calitate de legatar universal
Se ia act ca nu se solicita cheltuieli de judecata.
Cu recurs.
Pronuntata in sedinta publica azi ...1993.
stiu sigur ca nu s-a depus recurs
am un exemplar pe care scrie ceva de genul definitiv si irevocabil, exemplar pe care nu il gasesc in acest moment,
Nu conteaza daca nu gasiti exemplarul, conteaza ca hotararea a ramas definitiva si irevocabila.
Puteti sa luati cate exemplare vreti cu aceeasi mentiune (definitiva si irevocabila) daca mergeti la judecatorie cu copii dupa hotarare (copii dupa un exemplar fara stampila sau semnaturi, poate cel din care ne-ati citat) pe care se vor aplica stampile cu continutul definitiva si irevocabila. (taxa de timbru = 2 lei/exemplar).
Iar lui Ion i-as zice: "la revedere taica si bonjur" (daca nu a depus cereri de retrocedare Comisiilor de aplicare a Legii 18 - caz in care s-ar mai lungi discutia).
Orice judecata ulterioara (chiar cu alt obiect) nu poate sa faca abstractie de prima hotarare. Statuând asupra unei alte cereri, judecatorul nu ar putea contrazice cele statornicite intr-o hotarare anterioara prin negarea unui drept afirmat ("calitatea de unic mostenitor" a lui Nicu) sau afirmarea unui drept negat (a fost respinsa cererea reconventionala a lui Ion prin care cerea sa i se constate calitatea de mostenitor) - din pricina
efectului pozitiv al lucrului judecat (dar deja de aici cred ca incep sa vorbesc pe limbi straine dvs... si multora).
Daca Ion a formulat cereri de retrocedare (ceea ce e putin probabil de vreme ce titlul/titlurile au fost emise pe numele tatalui dvs.) atunci ceea ce am scris eu in paragraful de mai sus nu mai e valabil.
In cazul unui proces e preferabil sa nu incercati sa va aparati singur.