avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu neplatit

buna ziua , as dori un sfat va rog ! firma unde lucrez a incetat activitatea si ne-a trimis acasa fara sa ne plateasca de 2 luni salariile si fara alte explicatii ! nu stiu daca au facut cerere de intrare in insolventa si nu cunosc absolut nimic legat de starea firmei la ora aceasta !
as dori sa stiu ce pot face pt recuperarea salariilor si eventual cum sa procedez pt a intra in somaj ! va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 30 Iunie 2012
Pentru neplata salariului va puteti adresa ITM-ului si/sau promova o actiune in instanta impotriva angajatorului ...pentru somaj , una dintre conditii, este ca raportul de munca sa inceteze din motive neimputabile dvs
buna ziua !
am aflat intre timp ca firma a intrat in insolventa si atasez aici un link [ link extern ] .
intrebarea mea este acum eu ce fac ca sa-mi recuperez salariile restante ? am inteles ca trebuie sa ma bag la masa credala sau ceva in genul....va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat as fi foarte recunoscatoare.
Creditorii care au calitatea de salariati ai debitorului vor fi inregistrati in tabelul creantelor din oficiu, dupa cum rezulta din evidenta contabila.

Art. 3 pct. 10 din Legea nr.85/2006 defineste creantele salariale ca fiind acele “creante ce izvorasc din raporturile de munca dintre debitor si salariatii acestuia, inregistrate din oficiu in tabelul de creante de catre administratorul/lichidatorul judiciar.”
Asadar, inscrierea salariatilor la masa credala nefiind conditionata de inregistrarea vreunei cereri in acest sens.

buna ziua ,
decizia de concediere cu art 65 cum o primesc ? prin posta de la lichidatorul judiciar sau trebuie sa ma cheme la firma pentru asta ? va multumesc
Depinde de modalitatea aleasa de catre lichidator .. fie va cheama si v-o inmaneaza personal , fie o trimite prin posta ...

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante kartush1977 kartush1977 Salut toti membri forumului si cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: o ruda se afla in urmatoarea situatie-in noiembrie anul trecut a fost data in ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante salariale sorsil sorsil Acum o luna am fost disponibilizat. Ulterior, societatea a intrat in procedura de insolventa.In acest caz,cum pot sa-mi recuperez restantele salariale pe ... (vezi toată discuția)
Faliment firma /recuperare salarii restante cristina1333 cristina1333 Buna seara, Firma unde am lucrat a fost in insolventa timp de 2 ani iar in urma cu o luna si jumatate a intrat in procedura de faliment. Noi, angajatii,am ... (vezi toată discuția)