avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastru

Am cumparat un teren intravilan. Pentru intarusarea terenului, am solicitat acelasi cadastrist, care a intocmit cadastrul, pentru cel care mi-a vandut.
In cadastrul vanzatorului, figurau 911 mp plus o cota indiviza pentru calea de acces in cartier.
Procesul verbal de intarusare, apare cu o schita anexa, in care terenul are cu 110 mp mai putin, decat in cadastrul initial ( mai scurt, cu 6m). Acelasi cadastrist, insa suprafata este diminuata.
De platit, am platit 911 mp. Beneficiez insa doar de 801 mp.
Ce ar fi de facut? Mentionez ca am doar doi vecini; unul lateral si unul in spatele terenului meu. In stanga mea este neconstruit, in fatza fiind strada.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters253154 , utilizator 20:57, 22 Mai 2012
Art 34 din l nr 7/1996
Orice persoaa interesata poate cere rectificarea inscrierilor din cartea funciara,daca printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila s-a constatat ca:
inscrierea sau actul in temeiul caruia s-a efectuat inscrierea nu a fost valabil
dreptul inscris a fost gresit calificat
nu mai sunt intrunite conditiile de existenta a dreptului inscris sau au incetat efectele actului juridic in temeiul caruia s-a facut inscrierea
inscrierea din cartea funciara nu mai este in concordanta cu situatia reala actuala a imobilului

In temeiul textului mentionat aveti dreptul sa desfasurati demersurile legale pentru rectificarea cartii funciare
Multumesc, pentru raspuns.
Ma interesa si daca ar fi vreo posibilitate sa ma constitui ca parte civila impotriva cadastristului. Am platit 110 mp , in plus dupa masuratorile lui. Totusi, raspunderea pentru masuratori, ii revine, nu?. Noi, cumparam marfa ''cantarita'' de ei, ca sa zic asa,...
Ca eroarea lui, se cheama '' fals in doc. publice'' sau oricum altcumva,...cu efect sau nu, asupra tulburarii de posesie, asta este altceva.
Ideea este ca eroarea lui de masuratoare, ( intentionata sau nu) a creat un prejudiciu cel putin: banesc. Sau imobiliar,...ori amandoua.
In orice domeniu am activa, fiecare dintre noi, avem o limitta , pe care daca o depasim, suntem cam buni de plata.
Sa nu fie asta valabil si in cazul firmelor de cadastru, ca-n orice activitate? Pentru ca am constatat ca se tot cearta lumea , in urma greselilor lor, de masuratoare.

Multumesc inca o data.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata de teren nu corespunde.... darkynok darkynok Buna ziua, Incerc sa fac cadastru la o casa+teren cumparata in 1955. Din actele facute la momentul acela reiese o suprafata de 132mp , masuratorile efectuate ... (vezi toată discuția)
Intarusare(parcelare) gresita. apolonia apolonia Buna ziua, am nevoie de sfatul dumneavoastra. In aprilie 2007 am cumparat un lot de pamant de 459 mp. In luna august 2008 am intrat in posesia autorizatiei ... (vezi toată discuția)
Cadastru pe teren mai mare decat in acte . bogdanaaa bogdanaaa Buna ziua . Dețin două titluri de proprietate în provincie . Un titlu cuprinde 1200 mp și este clasificat curți construcții ,are o casa bătrânească ... (vezi toată discuția)