avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... CADASTRU PE TEREN MAI MARE DECAT IN ACTE .
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

CADASTRU PE TEREN MAI MARE DECAT IN ACTE .

Buna ziua .
Dețin două titluri de proprietate în provincie .
Un titlu cuprinde 1200 mp și este clasificat curți construcții ,are o casa bătrânească și este figurat intravilan .
Alt titlu cuprinde 5500 mp ,este vecin cu cel de 1200 mp , suprafața de 5500 mp conține teren situat intravilan și extravilan .

Daca reunim aceste două titluri obținem 6700 mp .
La efectuarea măsurătorilor preliminare pentru cadastru s-au găsit 8600 mp . Deci 1900 mp sunt in plus .
Acest teren in plus este in posesie din totdeauna ,la fel ca și celălalt acoperit de acte . Impozitele au fost platite anual .

Cum pot demonstra ca si pe cel in plus a fost platit impozit ?

Ce cale trebuie urmata pentru efectuarea cadastrului pe 6700 mp si trecerea cu drept de folosinta in cartea funciara a suprafetei aflata in plus ?

In ce situatie m-ar ajuta un proces verbal de vecinatate si cine trebuie sa il faca daca eu il cer ?

Terenurile de care vorbesc nu au fost cadastrare anterior . Avem doar titluri de proprietate eliberate de primăria comunală in 1991.

Va rog să mă sfătuiți ce cale să urmez ,ce este posibil sa fac pentru a efectua cadastrul și a nu pierde terenul găsit în plus la masuratoare ?
Cel mai recent răspuns: mcont456 , utilizator 02:45, 1 August 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
o suprafata masurata inregistrata la OCPI nu este vesnica. ea poate fi atacata in justitie. spun asta fiindca suprafata suplimentara e consistenta
Se poate face inscrierea in cartea funciara dupa definitivarea masuratorilor de cadastru, dar mai intai trebuie sa inregistrati suprafata totala la taxe si impozite, sa se deschida rol fiscal cu suprafata respectiva, abia apoi ocpi va trece la inscrierea acestuia, acest lucru este incadrat la ,,notarea posesiei,,. Timp de trei ani, daca nu este atacat de nimeni si nu se fac alte mentiuni in cartea funciara, va deveni de drept si nu numai in fapt in posesia dvs. Posibil sa mai aveti nevoie de alte adeverinte justificative de la primarie cum ca nu este cunoscut ca detinator o alta persoana fizica/juridica; si bineinteles, la memoriul tehnic al cadastristului se vor atasa si declaratii de vecinatate. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare suprafata de teren în cf cu aplicarea regulamentului odg nr.700/2014-program național de cadastru și carte funciară Marian Hainagiu Marian Hainagiu Bună ziua, Am rugămintea sa ma lămuriți in urmatoarea speta: In 2014, tatăl meu, pentru a-mi putea vinde o casa+ terenul aferent, a intabulat ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan cu titlu de p. , fara intabulare. cum pot afla daca alta persoana a intabulat pe nedrept parcele din acest teren? Risediva Risediva Va rog mult o indrumare la urmatoarea problema: Doi proprietari pe un titlu de proprietate, pe un teren intravilan de 11000 mp neinscris in cartea funciara si ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare drept de proprietate teren dianazarnescu dianazarnescu Buna ziua, Va expun urmatoarea situatie cu rugamintea de a ma indruma cum pot rezolva problema. Tatal meu are in titlul de proprietate 1200 mp de teren ... (vezi toată discuția)