avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie de invaliditate si activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie de invaliditate si activitate

Dupa primirea deciziei medicale(invaliditate grad III),un angajat poate sa lucreze conform contractului de munca,pana la primirea deciziei de pensionare?
La zile de concediu medical nu mai are dreptul.
Va multumesc!
Da, poate lucra pana la comunicarea deciziei de pensionare ......in acest sens, ar trebui sa-i faceti un act aditional de modificare a timpului de munca de la 8 ore/zi la 4 ore/zi.
de regula incadrarea in grad de invaliditate (I,II,sau III) se face dupa o lunga perioda de concediu medical , deci decizia de incadrare isi produce efectele incepand cu ziua urmatoare incetarii concediului medical, data la care apare si incetarea raportului de munca
sica1tanase a scris:

....., data la care apare si incetarea raportului de munca



Unde este prevazuta in legislatie acest lucru?

Art.56 C.mun. nu face nicio referire la decizia de incadrare in grad de handicap?
Text extras din: Codul Muncii 2003(r1) - al României

Art. 56. - (1) Contractul individual de munca existent înceteaza de drept:
c) la data îndeplinirii cumulative a conditiilor de vârsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de vârsta cu reducerea vârstei standard de pensionare;
Cred ca faceti confuzie intre decizia de incadrare in grad de handicap cu decizia de pensionare ...

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului individual de munca aliiice aliiice POT INCETA CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA UNUI SALARIAT IN BAZA DECIZIEI MEDICALE ASUPRA CAPACITATII DE MUNCA, GRAD 3? (vezi toată discuția)
Incetarea c.i.m. dupa comunicarea deciziei asupra capacitatii de munca invaliditate gradul iii Teodora Simona Teodora Simona Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. O salariata a depus la secretariatul institutiei decizie medicala asupra capacitatii de munca incadrandu-se ... (vezi toată discuția)
Cadrul legal continuare activitate in munca pentru salariatul pensionat gradul iii invaliditate dumitru monica dumitru monica Ma numesc D.M. si am lucrat la un club sportiv, care apartinea administratiei publice locale. Mentionez ca postul era de referent, fiind ocupat prin ... (vezi toată discuția)