Va rog sa-mi spuneti care este baza legala care reglementeaza lucrul la inaltime pe stalpii de telecomunicatii si ce conditii trebuie sa indeplineasca lucratorii care indeplinesc aceste activitati.
In urma evaluarii riscurilor pentru securitatea şi sanatatea in munca, la nivelul fiecarei unitati se stabilesc masuri de prevenire şi metode de lucru prin a caror aplicare sa se asigure imbunatatirea nivelului securitate in munca pentru lucratori ce desfasoara activitati ce implica lucrul la inaltime.
In mare prin instructiunile proprii, elaborate pentru locurile de munca unde activitatea se desfasoara la inaltime, se vor stabili masuri pentru dotarea cu mijloace de acces corespunzatoare si obligativitatea dotarii si utilizarii centurilor de siguranta sau a altor mijloace sigure de ancorare.
Deasemenea in cazul utilizarii scarilor trebuie sa se prevada modul corect de intretinere, de utilizare conform destinatiei lor, modul de asigurare impotriva deplasarilor involuntare etc.
Daca va referiti la conditiile ce tr indeplinite din punct de vedere al sanatatii lucratorilor ce desfasoara activitati ce implica lucrul la inaltime, acestea sunt prevazute in fisa nr. 123 din HG nr. 355/2007 actualizată, privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor
Fişa 123. Muncă la înălţime
Prin lucru la înălţime se înţelege activitatea desfăşurată la minimum 2 m măsuraţi de la tălpile picioarelor lucrătorului până la baza de referinţa naturală (solul) sau orice altă bază de referinţă artificială, bază faţă de care nu există pericolul căderii în gol.
Contraindicaţii:
- epilepsie
- boli psihice manifeste
- boli cronice ale sistemului nervos
- surditate şi hipoacuzie severă bilaterală
- tulburări de echilibru
- dizartrie
- afecţiuni musculoscheletale care împiedică prehensiunea, statica sau echilibrul
- hipertensiune arterială, formă medie sau severă
- boală cardiacă ischemică
- insuficienţă cardiacă
- disfuncţie ventilatorie medie sau severă, indiferent de cauza generatoare
- forme severe de tulburări endocrine
- obezitate grad II
- diabet zaharat decompensat
- scăderea acuităţii vizuale sub 0,3 la un ochi şi sub 0,7 la celălalt ochi fără corecţie sau sub 0,7 la ambii ochi fără corecţie optică suficientă (diferenţă de corecţie optică >3D între ochi)
- miopie peste -3D cu astigmatism care să nu depăşească 2D cyl
- glaucom cu unghi închis neoperat
- glaucom cu unghi deschis (diagnosticat anterior)
- dezlipire de retină (inclusiv postoperator)
- afachie
- îngustarea periferică a câmpului vizual mai mare de 20 grade, în cel puţin 3 cadrane la AO
- retinopatie pigmentară confirmată (prin adaptometrie sau EOG)
- nistagmus
- orice afecţiune oculară acută şi evolutivă până la vindecare şi reevaluare funcţională vizuală
- vârstă sub 18 ani