avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... un mic ajutor la vanzarea unui teren extravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

un mic ajutor la vanzarea unui teren extravilan

Buna ziua, am o nelamurire>
bunici mei ( de fapt , numai bunica mai traieste), au un pamant extravilan, cu titlu de proprietate. acest titlu de proprietate este pe numele bunicului care a decedat si nu are cadastru si intabulare la acest pamant extravilan. Un cumparator , ma tot seaca , ca vrea sa imi cumpere acest pamant numai cu acest titlu de proprietate si face ele "toate " actele, fara sa ma cheme la notar si sa folosesca terenul , bineinteles , in favoarea lui. Intrebare> e bine sa vand? numai pe baza actului titlului de proprietate??? care sunt pasii? cum justific eu scaderea de la primaria comunei impozitul pe acest teren si sa nu il mai platesc??? va multumesc
Cel mai recent răspuns: zerognost , utilizator 22:16, 25 Mai 2012
Daca acel cumparator a platit terenul, are tot interesul sa devina si proprietar de drept. Nu este nici prima nici ultima situatie cand vanzatorul are nevoie de bani, nu are bani pentru efectuarea demersurilor legale, nu se pricepe s.a.m.d.
In sitatia de fata daca parintii nu au fost inselati in ce priveste pretul terenului si-au obtinut un pret normal, stati linistiti pentru ca cel ce a platit va face demersurile si-o sa-i cheme pe vanzatori sa semneze atunci cand va fi cazul.
Un teren nu este un obiect sa-l bagi in buzunar, ramane acolo si cel ce a dat banii pe el va face demersurile legale pentru ca altfel el este cel care va avea de pierdut. Se pot ivi urmasi cu pretentii, se pot razgandi vanzatorii sau si mai rau actualii proprietari cu actele in mana (parintii, mostenitorii), pot face demersuri, fara stiinta celui care a dat deja banii, sa vanda oricand altcuiva cu acte legale.
Asa ca riscul mai mare este al cumparatorului si nu al vanzatorului.
da, asa este, dar parinti cred ca l-au vandut si noi platim in continuare impozit pe el
o sa vedem ce vom face, ms de raspunsuri
Cereti "cumparatorului" sa achite el impozitul pe teren sau, daca achitati d-voastra, sa va restituie suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare teren extravilan vasile2020 vasile2020 Printre altele in mostenirea de la bunici am si un titlu de proprietate cu citeva hectare de teren extravilan si as dori sa vind aproape un hectar ,cum pot ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren extravilan aim aim Buna! Am si eu o problema bunica mea a cumparat 1,45 ha teren extravilan acum 5 ani de la o verisoara de-a ei avand ca acte doveditoare un antecontract si o ... (vezi toată discuția)
Cumparare terenuri in extravilan + intravilan/casa vlad-rusu vlad-rusu Buna ziua, Am citit cateva dintre postarile care sunt pe acelasi subiect si am gasit cateva informatii complete si foarte folositoare. Totusi mai am cateva ... (vezi toată discuția)