avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general eroare contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

eroare contabila

buna ziua, am o problema contabila, complicata.
in decursul anului 2006, inainte de ma angaja a fost o contabila care nu avea la punct nici un sold la conturile din balanta, ca sa le regleze, (nici asa "reglate" nu au fost corecte)diverse sume, care erau"diferente"l-ea dus in contul 3028....unde eu acum in 2012, am sold, dar stoc nu am.acum la inceputul anului, am primit o confirmare de sold cum ca as avea niste creante de recuperat de la o firma....am si acte doveditoare care mi le-a pus la dispozitie firma, care trebuie sa ne plateasca. Problema este:cum fac eu contarea?sa aduc suma din 3028 in 462, unde ar trebui sa fie?ce justificare, ce as putea sa am semnat de administrator(care e la curent cu toata miscarea fostei)ca este total eronat.....3028-ct.coresp, apoi ct coresp..-3028.nu stiu cum sa fac...si am dovezi inregistrari contabile...cum ca a dus sume din 462 in 3028. Ca sa fiu eu corecta ca si contabil, si ca si legislatie, cum as putea proceda?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 01:34, 26 Mai 2012
Din punctul meu de vedere, dar o sa ne sfatuiasca si colegii consultanti, ar trebui sa faceti o inventariere de preluare a soldurilor conturilor contabile si pe cat posibil o verificare( faptica) a realitatii soldurilor, ma refer la marfa, ob.inventar, mijloace fixe....... ulterior faceti un raport catre administrator, cu existenta erorilor si corectia lor.Totusi din 2006, nu a sesizat nimeni ca nu a incasat sumele( s-au cam prescris daca nu aveti confirmari in ultimii 3 ani)Si contabila veche, a incasat banii a facut erori sio a plecat, doar atat?Nu i-a adus la cunostinta nimeni de faptele ei?De ce nu s-a sesizat si la CECCAR
banii nu i-a incasat, banii trebuie sa-i incasam noi....si prin confirmare inelegem asta...doar ca nu am sold in balanta.
Sigur ca trebuie facuta o inventariere a soldurilor, inventarierea stocurilor de marfa, materii prime sau materiale, insa e cam greu sa incercati sa luati evidenta pe 6 ani pentru a stabili soldurile corecte. Deasemenea ar trebui sa faceti confirmari de solduri cu furnizorii si clientii care va apar Dvs. in balanta pentru a vedea ce reflecta realitatea din punct de vedere contabil si ce nu. Daca ati stabilit ca in cont 3028 exista inregistrari eronate care provin din cont 462, comunicati administratorului (in format scris) aceasta, apoi faceti copie dupa acele inregistrari si stornati operatiunile. Repuneti in cont 462 creanta si astfel puteti incasa si banii.
Aceasta pentru inceput. Insa va asigur ca veti avea de munca...nu gluma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solduri conturi mihaelatanasactb mihaelatanasactb Buna seara, cum se poate inchide soldul unor conturi eronate (pp, asa mi-a venit firma de la alta ctb). de exp: 473, 409,419 cu minus,411 (la care clientul ... (vezi toată discuția)
Reglare sold cont 401 mariuscalina mariuscalina Incepand cu 01 ianuarie am preluat contabilitatea unei firme de la un alt contabil cu urmatoarea\"problema\": - diferente intre soldul creditor al contului ... (vezi toată discuția)
Registru inventar antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. In registru inventar se completeaza elementele de activ si pasiv de tipul creditelor bancare, datorii sau creante cu ... (vezi toată discuția)