avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Act sexual cu un minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Act sexual cu un minor

buna...am si eu o intrebare ...as dori sa mi raspunda cineva cu experinta ,as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul actului sexual cu un minor daca fata are 13 ani si nu arata...iar faptuitorul nu stia varsta fetei el avand 19 ani...iar reclamatia a fost facuta dupa 6 luni ea motivand faptul ca a fost de acord cu actul sexual si acum la reclamat de ciuda ca nu mai sta impreuna cu ea...sunt sanse sa scape?
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 03:58, 28 Mai 2012
Codul penal:
ART. 198
Actul sexual cu un minor
Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15 - 18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.
Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 3 au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrângerea, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Când fapta prevăzută în alin. 1 a fost săvârşită în împrejurările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. b) ori dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 4 au avut urmările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
asta stiam dar ma intereseaza daca scapa de urmarire penal deoarece fata nu arata de 13 ani si el nu stia varsta a aflat dupa si un alt aspect ea este cunoscuta in tot orasul si de politie ...fuge de aks...iese cu barbati...
NU conteaza faptul ca fata este cunoscuta ca fiind mai libertina, insa, in apararea dvs., ati putea invoca faptul ca v-ati aflat in eroare cu privire la varsta biologica a fetei,intrucat aceasta arata a avea cu mult peste varsta de 15 ani .
ar fi o posibilitate dar nu cred ca inlatura raspunderea penala a faptei....este foarte complicat pt ca orce motivatie nu exclude faptul ca este minora...problema mea este daca exista vreo posibilitate de a nu fi condamnat.Mersi mult pt raspunsuri.
Depinde de circumstantele situatiei. Daca fata l-a mintit ca are peste 15 ani si acesta nu a avut cum sa afle adevarata varsta, ar putea scapa de raspunderea penala. Dar daca, spre exemplu, se cunoasteau de mult timp, erau vecini, prieteni etc atunci e greu sa dovedeasca faptul ca nu cunoastea varsta fetei.

Comportamentul fetei nu are importanta, dar daca baiatul stia ca aceasta e cunoascuta in tot orasul si cunoastea si alte detalii despre viata ei, cam greu sa nu fi stiut varsta.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
ContSters178374, utilizator

Alte discuții în legătură

Am si eu o intrebare foarte importanta - sex intre minori, consecinte legale razvii96 razvii96 se poate baga in puscarie un baiat de 17 ani ca a facut sex cu fata de 15 ani? Eu sunt acela, dar ea a vrut, a venit la mine si a zis ca vrea sa facem sex, si ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori iulian11 iulian11 buna la toti. am si eu o intrebare daca nu va suparati. care e diferenta dintre act sexual cu minor si viol minor? adik ma refer la faptul dak persoana ... (vezi toată discuția)