avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere ( sunt acuzat ca am spart un geam)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere ( sunt acuzat ca am spart un geam)

Salut am peste drum de mine o casa in constructi si i sa spart geamul iar persoana care are propietatea ma dat la politie cum ca eu iam spart geamul... tin sa spun ca in urma cu 5 luni sa i se sparga geamul eu aveam un pistol pe gaz de airsoft si trageam dupa porumbei dar lam vandut cu mult timp in urma plus ca nu puteam sa sparg geamul cu bile de plastic si era si termopan.. Iar de acuma intr-o saptamana incepe procesul ce pot sa patesc ce sa fac???
e pistol de airsoft nu costa o avere... dar de sa dau 100 de euro pentr-u un geam ce nu la-m spart eu
Salutare,vad ca a-ti scimbat titlul,deja suna altcumva...Sfaturi ?? Toata lumea stie sa dea sfaturi si chiar ne pricepem la asta....Sper doar ca ne va spune cum s-a terminat toata povestea...Multumesc si eu....................
deci vam spus ca sunt acuzat ca am spart un geam si am fost dat la politie faza e ca mai am 2 dosare pentr-u inselaciune nu stiu cum ar agrava asta situatia deaceea cer sfaturi sa continui si cu plangerea asta sau sa ii dau banii chear de nu la-m spart eu
Art. 251 Distrugerea
(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun apartinand altuia ori impiedicarea luarii masurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum si inlaturarea masurilor luate, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
(2) Distrugerea unui inscris sub semnatura privata, care apartine in tot sau in parte altei persoane si serveste la dovedirea unui drept de natura patrimoniala, daca prin aceasta s-a produs o paguba, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(3) Daca fapta prevazuta in alin. (1) priveste bunuri care fac parte din patrimoniul cultural, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 5 ani.
(4) Distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun savarsita prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc, si daca este de natura sa puna in pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
(5) Dispozitiile prevazute in alin. (3) si (4) se aplica chiar daca bunul apartine faptuitorului.
(6) Pentru faptele prevazute in alin. (1) si (2) actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

(7) Tentativa faptelor prevazute in alin. (3) si (4) se pedepseste

Se va dispune neinceperea urmaririi penale sau se va aplica o amenda administrativa, pentru pericolul social concret redus.

Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
deci pana la urma sa nu imi fac griji ca nu patesc nimic... si de ce sa se termine cu o amenda daca se dovedeste ca nu eu lam spart

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal in calitate de inculpat costy172 costy172 Ma aflam in timpul serviciului pe tramvai, la patrunderea in intersectie un autoturism m-a depasit pe partea dreapta si a intrat in fata tramvaiului oprind sa ... (vezi toată discuția)
Distrugere masina procuror - incadrare juridica, pedeapsa aplicabila sexyionel2 sexyionel2 Am avut o problema cu un procuror... i-am zgariat masina. + i-am mai spart ba cate un far, ba geamul ... Insa mi-a facut-o , a stat cumva la panda si m-a ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu si distrugere alex889 alex889 Buna ziua In decursul noptii am vazut cum pe proprietatea locuintei unde stau(precizez ca aici locuiesc dar domiciliul din buletin il am in alta ... (vezi toată discuția)