avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lamuriri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lamuriri

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in cateva probleme.
Parintii mei doresc sa ne faca acte de proprietate pe niste terenuri si case mie si surorii mele. Daca ei i-au dat un teren prin acte de vanzare cumparere, teren trecut pe numele ei, ea fiind casatorita, si daca va fi trecut pe numele ei si o casa, in cazul in care va divorta terenul si casa se vor imparti intre ea si sot? Are sotul vre-un drept sa ceara impartirea acestora intre ei?
Acel teren il are trecut ca si garantie pentru un credit (refinantare) la banca. Ea doreste sa imi vanda mie o parte din teren. Se poate acest lucru sau trebuie intai sa treaca perioada pe care au luat creditul?
Va multumesc!
Daca bunurile respective au fost dobandite in timpul casatoriei sunt considerate bunuri comune.
Bunurile comune obtinute de soti in timpul casatoriei sunt supuse partajului.
Daca bunurile respective vor fi donate sorei dvs., atunci se va considera bun propriu si sotul, in cazul unui divort nu poate solicita partajarea acelor bunuri.

Daca terenul "trecut ca si garantie pentru un credit la banca" este ipotecat in favoarea bancii atunci, acest bun nu poate fi instrainat pana nu se ridica ipoteca.

Exista si posibilitatea vanzarii bunului respectiv cu tot cu ipoteca, caz in care cumparatorul isi a


... Exista si posibilitatea vanzarii bunului respectiv cu tot cu ipoteca, caz in care cumparatorul isi asuma riscul ...

... nu stiu de ce mi-au disparut ultimele cuvinte din mesajul de mai sus :)

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj interesant-speta FCF FCF Dau o bere cui reuseste sa gaseasca o solutie in speta de fata: In timpul casatoriei sotia a luat un imprumut DE NEVOI PERSONALE, doar pe numele ei, ... (vezi toată discuția)
Drepturi anisor30 anisor30 Buna ziua ,am si eu o problema ,sunt casatorita de 10 ani si am un baietel de 6 ani si locuim intr-o casa mostenita de la tatal lui in urma decesului acestuia ... (vezi toată discuția)
Asigurarea pe ap ipotecat nu e datorie comuna? micheller micheller Sunt in proces de partaj cu sotul. Avem de partajat un credit comun, care insa este garantat numai de mine prin ipoteca asupra apartamentului pe care l-am ... (vezi toată discuția)