avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... deduceri pentru valorificare deseuri
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

deduceri pentru valorificare deseuri

Buna ziua. Care sunt beneficiile fiscale a unei autorizari pentru valorificarea deseurilor (folosirea lor in scopuri productive)? am inteles ca ar fi niste scutiri de plata in cazul societatilor ce valorifica deseurile. Stie cineva cum se obtine o astfel de autorizare? OG 16 2001 spune ca, din punctul de vedere al protectiei mediului, autorizarea de valorificare a deseurilor se face de catre autoritatea teritoriala pentru protectia mediului. Dar mai departe, cum se poate obtine? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 20:51, 17 Decembrie 2008
Prevederile legale pentru livrarea de deseuri cat si de materii prime secundare , rezultate din valorificarea deseurilor, astfel cum sunt definite de O.U.G.nr. 16 / 2001 privind gestionarea deseurilor industriale reciclabile , republicata , cu modificarile ulterioare, furnizorii si beneficiarii inregistrati in scopuri de TVA au obligatia sa aplice masurile de simplificare . In cazul in care furnizorul de deseuri si / sau de materii prime secundare rezultate din valorificarea deseurilor nu mentioneaza ,, taxare inversa” in facturile emise , atunci beneficiarul este obligat sa aplice taxarea inversa , respectiv sa nu faca plata taxei catre furnizor , sa inscrie pe factura primita ,,taxare inversa” si taxa aferenta , iar in decontul de TVA sa evidentieze taxa atat ca taxa colectata cat si ca taxa deductibila .

Activitatea referitoare la livrarea si valorificarea deseurilor industriale reciclabile precum si la livrarea materiilor prime secundare se realizeaza in conditiile prevazute de O.U.G.nr. 16 / 2001 , republicata si Ordinul Ministerului Industriei si Resurselor nr. 265 / 2001 . Activitatea de valorificare a deseurilor industriale reciclabile este definita in Anexa nr. 2 din O.U.G.nr. 16 / 2001 , republicata , si se realizeaza de catre agentii economici autorizati in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societati in faliment georgix georgix va rog sa-mi spuneti : se aplica taxare inversa la societatile aflate in faliment????????? multumesc!!!!! (vezi toată discuția)
Cu sau fara tva in 2010 vegomax vegomax stie cineva daca s-a modificat legea privind insoventa pe 2010, adica daca firmele in insolventa pot sa mai cumpere si sa vanda fara tva? (vezi toată discuția)
Deducere tva daniele daniele am o intrebare ce necesita un raspuns urgent daca sunteti amabili,am primit o cerere de oferta pentru produsele ce le comercializez iar firma ce doreste oferta ... (vezi toată discuția)