avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza contabila

adresa citare parti si solicitare documente
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:00, 23 Mai 2012
Ne puteti da mai multe detalii despre ce doriti sa ne intrebati ....?
Am incuviintarea instantei sa solicit partii documente suplimentare pt. efectuarea expertizei. As dori un model de adresa pe care sa o trimit.
Constat ca sunteti noua in "meserie". Nu este o rautate din partea mea. Nimeni nu s-a nascut invatat. Nu este orusine sa intrebi, rusinos este sa te dai mare si de fapt sa te inseli.
Modelul de adresa este ales de cel care efectueaza expertiza tehnica judiciara.
In adresa trebuie sa mentionati:
-nr. dosarului si partile in cauza, nr. incheierii de sedinta prin care ati fost nominalizat de catre instanta ca expert/ specialist tehnic judiciar sa efectuati expertiza tehnica,
-precizati obiectivele expertizei tehnice pe care vi le-a stabilt instanta de judecata,
-precizati data si ora, locul unde convocati partile la intalnirea cu dvs. in vederea efectuarii expertizei tehnice,
-nominalizati documentele pe care le solicitati a fi prezentate de catre partile in cauza, la data convocarii, specificand ca aceste documente se vor semna de catre emitent si stampila, primind numar de inregistrare. Respectivele documente le veti anexa la raportul de expertiza tehnica, in baza unui opis.,
-precizati la sfarsitul adresei ca la intalnire poate participa avocatul partilor, respectiv orice persoana imputernicita in scris (delegatie) de catre parti.
Adresa se trimite partilor in proces, separat si tuturor celor cu care doriti sa discutati, respectiv expertului/ specialistului observator, numit de una din parti si acceptat de catre instanta.
La data convocarii intocmiti un proces verbal cu numele si prenumele participantilor, CNP, pe cine reprezinta. Nominalizati in PV ce s-a stabilit la data convocarii (prezentare de noi documente - nominalizati, pana la data de .... , raspuns in scris la intrebarile dvs. nominalizati, daca nu v-au fost date raspunsuri la data convocarii, pana la data de ..... , etc.).
Procesul verbal se semneaza de catre dvs. si de catre cei care au participat.
La intalnirea convocata, va legitimati si legitimati pe cei care participa.
Nu era necesar sa solicitati acceptul pentru a cere anumite documente partilor implicate in proces. Era obligatia dvs. ca expert desemnat de catre instanta sa efectueze expertiza tehnica judiciara, sa solicitati orice document care va este util pentru a intocmi raportul de expertiza.
Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert consultant Carmen Aionesei Carmen Aionesei Pentru efectuarea unei expertize judiciare s-a stabilit de instanta un expert consultant din partea partii parate. Este necesar intocmirea unui plan de lucru ... (vezi toată discuția)
Un expert poate sa faca documentatie cadastrala proprietarului unui imobil fara sa se prezinte la fata locului si fara sa avizeze partea? Aurelian Gherasim Aurelian Gherasim O experta topo, care a participat la o expertiza tehnica judiciara la un imobil aflat in litigiu: - poate sa faca documentatie cadastrala la un proprietar a ... (vezi toată discuția)
Documente justificative ce pot fi folosite la intocmirea unei expertize MIHAELA_9 MIHAELA_9 Intocmirea unei expertize contabile judiciare trebuie sa aibe ca baza doar documentele justificative depuse de reclamant la dosar sau si cele depuse de parat ... (vezi toată discuția)