avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale scutiri pentru plata impozitului pe mijloacele de ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

scutiri pentru plata impozitului pe mijloacele de transport

As avea si eu nevoie de putin ajutor. Am de facut un proiect care are ca tema "Cadrul legislativ-normativ si studiu de caz privind impozitul de mijloacele de transport - scutiri". Din pacate pana acum nu am lucrat cu asa ceva si nu cunosc ft bine legislatia in vigoare. Ceea ce am reusit sa gasesc este preluat din Codul Fiscal insa la sttiudiu de caz nu stiu exxact ce sa fac. Oricum din cate am citit firmele de trasnport public urban care au incheiat un contract cu primaria sunt scutite de la plata impozitului pe mijloacele de transport. Ma poate ajuta cineva care lucreaza in domeniu cu o monogafir contabila pentru studiul de caz?

Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:40, 24 Mai 2012
Despre scuriri la impozitul datorat bugetului local pe mijoacele de transport veti gasi in Codul fiscal la
art 262 scutiri pe mijloacele de transport:
[ link extern ]
iar la art 284 si urmatoarele - scutiri(facilitati) acordate persoanelor- contribuabili- detinatori de mijloace de transport:[ link extern ]
Accesati si "Normele metodologice".
Multumesc mult. Partea de legislatie am gasit-o si eu in codul fiscal, insa pe mine m-ar interesa o monografie contabila pentru studiul de caz. As fi vrut sa stiu care este procedura pentru o firma de maxi taxi care are un contract incheiat cu primaria si nu plateste impozit pentru mijloacele de transport. In momentul achizitiei unui mijloc de transport inregistreaza normal in contabilitate intrarea noului mijloc de transport si apoi intocmeste procedurile necesare pentru scutirea de la impozit? Sau este un altfel de procedeu?
Nu este alt procedeu. Se vor depune la primarie actele necesare scutirii la plata impozitului auto pentru acele mijloace de transport care sunt folosite pentru activitatea de transport de persoane conform contractului incheiat cu primaria.

In evidentele contabile nu se va inregistra obligatie de plata pentru acele mijloace de transport.

Cererea de acordare a scutirii la plata impozitului auto pentru mijloacele de transport ale persoanei juridice trebuie sa enumere acele auto care sunt utilizate pentru servicii de transport public de pasageri in regim urban/ suburban, inclusiv transportul de pasageri in afara unei localitati, daca tariful de transport este stabilit in conditii de transport public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit auto-folosite pentru transportul local de persoane IDANUT IDANUT Am inteles ca mai nou,auto (maxi-taxi), folosite pentru transportul local de persoane ar fi scutite de impozit.....stie cineva despre o astfel de lege, daca da ... (vezi toată discuția)
Impozit auto mihaarg mihaarg Buna ziua, am o mare nedumerire.Mi-am cumparat o masina in anul 2007 in Spania unde am si locuit pana in acest an 2010.M-am hotarat sa o inscriu in ... (vezi toată discuția)
Impozit automobil cameleon cameleon Buna seara!Exista vreo modalitate prin care as putea evita plata anuala a impozitului pe un automobil cu capacitate cilindrica mare?Cum as putea fi scutit?Nu ... (vezi toată discuția)