avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis expirat

o situatie mai speciala : ce se mai poate face in situatia in care s-a dat permisul expirat la preschimbat acum 12 ani, dar nu a mai fost ridicat ? #-o ce se mai poate face pentru a intra in posesia lui acum ? ce acte, dovezi, trebuiesc, in conditia in care se spune ca nu mai figurez in baza de date cu permis ? nu exista copie dupa cel vechi si nici dovada eliberata pt 15 zile de atunci:! multumesc !
Cel mai recent răspuns: selon , utilizator 00:29, 12 Iunie 2013
:)) Nu se poate sa nu figurati in baza de date ca posesor de permis de conducere. Sigur ca figurati. Acolo figurati atat cu permisul de conducere care v-a expirat cat si cu cel care ar fi trebuit sa va fie emis. Din cate stiu, de vreo 3 ani incoace Serviciul Public Comunitar-Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule trimite permisele de conducere acasa, prin posta. daca nu l-ati primit, merge dvs. la S.P.C. din judetul in care domiciiati si veti fi lamurit.
multumesc pentru raspuns - dar am fost la un agent de circulatie, apoi, la altul..ambii au verificat si mi au spus ca nu figurez cu permis in baza de date a politiei rutiere..probabil ca nu am fost reactualizat in baza de date... . nu aveam cum sa primesc acasa permisul, situatia mea fiind mai veche de 3 ani.. ( cam 11- 12 ani ) o sa merg la SPC Buc. ideea este ca nu stiu ce acte imi sunt necesare.. le as fi luat cu mine ..
daca ati primit o dovada de circulatie eliberata ptr 15 zile ("de atunci") nu pare ar fi vorba de preschimbare ca urmare a expirarii ci mai mult de o retinere de permis in vederea suspendarii. dvs. cunoasteti situatia mai bine dar din moment ce faceti referire la o dovada de circulatie ptr 15 zile iar aceasta se elibereaza in anumite conditii lasati loc la interpretari.
daca totusi este vorba de prechimbarea permisului datorita expirarii si permisul nu a fost ridicat cel mai bine este sa faceti o adresa pe care sa o inregistrati la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule din localitatea de resedinta in care sa descrieti situatia si sa solicitati permisul de conducere.
prin adresa "inregistrata" vor fi obligati sa va trimita un raspuns oficial in termen de 30 de la depunere si sa verifice inclusiv arhivele daca la data preschimbarii nu exista o evidenta informatizata.
nu este posibil ca politia sa "piarda" urma permisului, trebuie sa existe un registru de evidenta a permiselor emise, tinand seama ca valabilitatea permiselor este de 10 ani, arhivarea informatiilor trebuie sa se faca pe o perioada dubla. .
un ajutor il puteti da organelor de politie ptr descalcirea situatiei indicand cat mai precis imprejurarile si data depunerii documentelor ptr preschimbare .
daca sunteti din Bucuresti mergeti la DRPCIV din Pipera si solicitati informatii.
daca nu sunteti din Bucuresti numai la SPCRPCIV din localitatea de resedinta cei din Bucuresti nu au cu ce va ajuta.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
cyan, moderator
Permisul de conducere pe care l-ati predat pentru preschimbare a fost, probabil, preschimbat, dar dvs. nu l-ati ridicat. Dupa 10 ani i-a expirat si acestuia valabilitatea. Vazand ca nu ati ridicat permisul de conducere timp de 12 ani este posibil ca acesta sa fi fost anulat. Mergeti la serviciul de permise de conducere si inmatriculari auto si, poate lamuriti problema. Serviciul de permise de conducere si inmatriculari auto nu mai apartine de politie, ci de institutia Prefectului.
Cmf. OUG 195/2002, daca nu ma insel art. 111 (cred ca lit. F), sa stiti ca se elibereaza dovada inlocuitoare cu valabilitate 15 zile si in cazul unui permis retinut din cauza ca este expirat. Cat despre anularea permisului de conducere, acesta se anuleaza doar in urma unei sentinte/decizii penale - art. 114 din acelasi act normativ. Asa ca nu este cazul dvs. Stati linistit. Este posibil ca permisul dvs. sa fie unul tip vechi ( a carui evidenta a fost tinuta doar manual). Insa odata cu preschimbarea acestuia, o sa figurati in baza de date nationala ca posesor de p.c. din anul in care l-ati obtinut.

Alte discuții în legătură

Carnet spaniol suspendat in romania genupatogenu genupatogenu am lucrat in Spania si a trebuit sa-mi preschimb permisul romanesc in permis spaniol, dupa vreo trei ani am revenit in Romania si am circulat cu permisul ... (vezi toată discuția)
Preschimarea permisului expirat lucian71 lucian71 astazi am fost la Serviciul comunitar Prahova in vederea preschimbarii permisului; toate bune si frumoase dar acum am o mare problema: permisul l-am obtinut in ... (vezi toată discuția)
Permis de peste 17 ani neschimbat Mika70 Mika70 BUNA .SUNT MIHAELA SI AM SI EU O INTREBARE:AM PERMIS DIN ANUL 1995 DAR NU L-AM SCHIMBAT NICIODATA SE MAI POATE FACE CEVA .MULTUMESC (vezi toată discuția)