avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

Buna seara!
Daca se aproba in instanta raportul de expertiza pentru diferentele salariale neprimite,pot sa cer inscrierea salariului cuvenit in carnetul de munca si in registru unic, Acestea au influenta la calcularea pensiei si a somajului ?
Am lucrat 25 ani la societatea parata iar acum sunt somera
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 28 Octombrie 2012
Buna seara!
Am procedat intocmai instructiunilor legale primite de la dvs.Am trimis o notificare la societate ,in care am mentionat art 261 din Codul Muncii,la care societatea mi-a raspuns ca va depune recurs ,considera ca sentinta este abuzva ,dar mi-au virat in cont suma de 108 lei ce reprezenta prima de pasti /2011
Recursul se va judeca la Curtea de Apel Bucuresti,care e posibil sa imi dea un termen peste 2-3 luni fiind vacanta
La executorul judecatoresc trebuie sa merg cu o cerere de investire de la tribunal?Aceasta cerere este tipizata?
Sentinta fiind definitiva si executorie doresc sa-mi recuperez drepturile banesti si imi asum riscul ,daca societate va castiga recursul
Va multumesc!
La executor mergeti cu hotararea judecatoareasca si solicitati s-o pun ain executare .. restul ramane in competenta acestuia .. hotararea este executorie si nu mai trebuie investita cu formula executorie.
Executorul va face demersurile catre Judecatorie pentru a obtine incuviintarea executarii silite prin sentinta judecatoreasca.
In drept: art. 373 ind. 1 alin. 1 teza a doua C.pr. civ. si art. 372 C. pr. civ.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2012
rosu gheorghe, utilizator
Buna seara,
Revin la dvs cu incredere,pentru alte lamuriri privind procesul meu
Am castigat procesul la fond (recuperarea drepturi salariale pe ultimii 3 ani,indicele de ierarhizare).Societatea a facut recurs si am termen pe 8 oct.
In intampinarea facuta de societate , aduce critici la raportul de expertiza si cere anularea raporului de expertiza,pe motiv ca noi salariatii lucram cate 4 zile pe saptamana ( vinerea eram pontati in somaj tehnic sau concediu fara plata).Totusi eu lucram la biroul vanzari si cu toate ca mai mergeam si vinerea la servici nu ne permitea sa ne pontam, pe timpul procesului nu au invocat aceste motive si nici cand ne-a convocat expertul
Va rog sa ma lamuriti ce se "judeca" la recurs
Cu multe nultumiri
La recurs se va pune in discutie legalitatea si temeinicia hotararii instantei de fond ...

Alte discuții în legătură

Cine face inscrisurile in carnetul de munca dupa un proces? niculinapopa niculinapopa Buna seara, Am avut un litigiu de munca pe care l-am castigat irevocabil in data de 15 oct 2012. Salariul meu ar fi trebuit sa fie de 1652 lei/luna fata de ... (vezi toată discuția)
Executare partiala hotarare judecatoreasca rocs rocs buna ziua. O prietena a fost concediata abuziv iar instanta de judecata i-a dat castig in acest caz. Problema este ca angajatorul nu voia sub nicio forma sa ... (vezi toată discuția)
Hotarari executorii mb_mihaela mb_mihaela Buna seara! Sunt interesata sa imi explicati de ce o decizie care nu a fost atacata cu recurs nu poate deveni executorie? Am citit acum cateva zile ,cum ca ... (vezi toată discuția)