avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificari Codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificari Codul muncii

Care sunt cele 49 de modificari ale Codului muncii aduse indirect de noul Cod civil ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:59, 19 Iunie 2012
De unde ati preluat aceasta informatie ? ...:-/
Firma Rentrop & Straton mi-a trimis o oferta cu un CD pe aceasta tema. Eu am citit noul Cod civil, dar nu am sesizat modificari.
Parerea mea , este ca daca doriti sa aflati se poate achizitiona acel produs la care ii face reclama acea societate .. in principiu, Codul Civil nu poate aduce modificari Codului Muncii despre cu privire la aspectele referitoare la actul juridic ... c.i.m. fiind in esenta un act juridic i se aplica in afara dispozitiilor Codului Muncii si cele din Codul civil.

In acest sens, art.278 alin.1 C.mun. dispune ca : Dispoziţiile prezentului cod se întregesc cu celelalte dispoziţii cuprinse în legislaţia muncii şi, în măsura în care nu sunt incompatibile cu specificul raporturilor de muncă prevăzute de prezentul cod, cu dispoziţiile legislaţiei civile.
Da, este adevarat, dar costa niste bani. Mi s-au parut multe 49 de modificari. Daca stiu exact unde sa citesc... Ma documentez singura. Am citit Codul civil, dar la cat este de stufos este posibil sa nu gasesc.
In principiu, v-am spus despre ce poate fi vorba .. la partea referitoare la actul juridic.

In baza principiului consacrat de art. 278 alin. (1) din Codul muncii , republicat, dreptul muncii se intregeste cu dreptul civil, acesta din urma constituind prin urmare drept comun pentru dreptul muncii. Cu alte cuvinte, atunci cand legislatia muncii nu contine norme specifice de drept, se apeleaza la dispozitiile corespunzatoare dreptului civil. In toate cazurile insa trebuie sa se aiba in vedere regula potrivit careia codul civil poate constitui drept comun pentru legislatia muncii, deci poate intregi normele de drept al muncii numai in masura in care dispozitiile legislatiei civile nu sunt incompatibile cu specificul raporturilor de munca.

Alte discuții în legătură

Daune morale pt concediere nelegala corinuta corinuta Care este temeiul corect pt a solicita despagubiri privind daunele morale, provocate de Angajator printr-o concedire nelegala a salariatului pentru o actiune ... (vezi toată discuția)
Modificare ierarhie firmă (după semnarea fișei postului) pab|o pab|o Bună ziua Vă rog să-mi dați un sfat. Lucrez într-o firmă unde, când m-am angajat, ierarhia era urmatoarea: eu → director departament → director ... (vezi toată discuția)
Angajare strain in afara tarii Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua O firma cu sediul social in Romania doreste sa angajeze o persoana din Filipine, dar care sa activeze acolo in zona Asiei, nu in Romania. Este ... (vezi toată discuția)