avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit diurna externa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

diurna externa

Buna ziua,
Cat este diurna pt. un muncitor necalificat care este angajat cu contract de munca in Romania dar care lucreaza in Franta, cu toate autorizatiile necesare ? Si daca suma este deductibila fiscal?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ieni2013 , utilizator 22:41, 26 Februarie 2013
salut tuturor,
am cautat pe google dupa "diurna externa", au fost mai multe rezultate din care am inteles ca diurna externa/zi legala a unui angajat roman in UE este de ~ 30 euro. nu am inteles daca este sau nu valoarea minima. freeelis mentioneaza mai sus ca este cea maxima. asa este?
nu intreb din perspectiva angajatorului ci din cea a angajatului. cu 30 de euro pe zi nu prea se poate trai in germania de exemplu, nu mai zic tarile scandinave sau marea britanie. in plus, atunci cand pleci in delegatie pentru mai mult timp (2, 3 luni) nu poti sta weekend-urile in casa, o iei razna. trebuie sa iesi in oras unde inevitabil consumi niste banuti.
intrebarile mele ar fi:
- valoarea de ~ 30 euro/zi este minima sau maxima? este valabila pentru bugetari si privati?
- in lege, sunt specificate valorile diurnelor pe zi in functie de tara? de exemplu 30 de euro in UK sunt putini (un pranz la restaurant mediu e 12 lire, fara suc, salata, desert) dar intr-o tara din africa sau asia de sud est poate este prea mult.
- v-as ruga un numar de lege sau link cu diurna externa pentru angajati romani bugetari si nebugetari.
- pentru nebugetari, nu se gandeste statul sa mareasca diurna? ca doar nu da de la el. sa-si protejeze cetatenii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna externa dupa 1 decembrie 2012 NNorbert NNorbert Buna ziua As vrea sa va intreb cum se calculeaza diurna pt.societatile comerciale in cazul deplasarii in strainatate dupa 01.12.2012 ? Multumesc (vezi toată discuția)
Diurna pentru deplasari poate fi modificata sau nu mr_perfect mr_perfect Am contract de munca in care este specificata diurna de x euro/zi in cazul deplasarii. Poate diurna sa fie modificata fara acordul angajatului. Nu scrie ... (vezi toată discuția)
Diurna externa smarandita67 smarandita67 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti care este diurna maxima pt deplasare in interes de serviciu din Romania in Spania in cazul in care cazarea este ... (vezi toată discuția)