avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate srl micro
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate srl micro

stie cineva un soft gratuit de contabilitate, nu stiu nimic despre contabilitate, dar vreau sa invat, am infiintat o firma mica (magazin) si vreau sa tin si contabilitatea, inca nu-mi permit contabil.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 15:09, 26 Mai 2012
Exista mai multe soft-uri de contabilitate gratuite, dar din cunostintele mele cred ca cel mai folosit este SAGA C.
Puteti descarca softul aici: [ link extern ]
Totusi avand in vedere ca legislatia fiscala este foarte stufoasa, cred ca cel mai indicat este ca dvs. sa faceti contabilitatea primara si sa depuneti spre prelucrare documentele, firmei de experti contabili cu care veti face un contract de servicii. Serviciile oferite de firma de experti contabili nu se ridica la nivelul salariului unui angajat contabil, dar aveti siguranta intocmirii situatiilor contabile, conform legii. In plus aveti de depus declaratii lunare, trimestriale, inregistrare REVISAL pentru angajati, etc....nu este simplu si riscati amenzi care ar depasi costul incheierii unui contract cu o firma de experti contabili.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, Saga mi-a mai fost recomandat, cu siguranta ca voi incerca sa-l utilizez; in ceea ce priveste serviciile de contabilitate, exista o varietate foarte mare de firme specializate sau experti contabili, totusi cum fac alegerea? tinand cont de faptul ca majoritatea au acelasi tarif, totusi nivelul de expertiza este dat de pretul mai ridicat al comisionului? sau cum pot fi sigur ca fac alegerea potrivita?
Avand in vedere bugetul redus pe care il puteti aloca platii acestor servicii, contactati mai multe firme de profil, solicitati o lista a serviciilor pe care vi le pot oferi cat si a costurilor aferente si la sfarsit decideti tinand cont de numarul de servicii si calitatea lor versus costuri.
Nu exista un tarif unitar ceea ce inseamna ca in urma unei negocieri, puteti sa obtineti ce va doriti, incadrandu-va in bugetul de care dispuneti. Unele firme percep plata in functie de numarul incasarilor (facturi emise) altele stabilesc un cost fix lunar indiferent de numarul operatiunilor, etc.
Sa stiti ca operatiunile sau declaratiile completate, pe care le face firma de contabilitate sunt aceeleasi, fie ca exista o factura de inregistrat sau 100...diferenta poate fi numai la volum.
:offtopic:Interventie moderator:

@Birou_ de_Mediator

Am rugamintea ca pe viitor sa transmiteti prin mesaj privat denumiri de softuri sau programe care sunt considerate reclama in forum si care incalca punctul 2.8 din Regulament.

Va multumesc pentru intelegere.
Gabriela Ionescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un contabil pentru o firma noua. silviu2403 silviu2403 Buna ziua, Am infiintat de curand o societate comerciala si este prima data cand fac acest lucru. Ce ma sfatuiti sa fac, sa merg la o firma care se ocupa de ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu normat ingineri proiectanti radutech radutech Buna ziua, Doresc sa stiu daca exista posibilitatea de a calcula salariul unui inginer in general sau al unui inginer proiectant, in sistem de acord? Cum? In ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala prestari servicii contabilitate primara ammelie ammelie Sunt absolventa de stiinte economice si as vrea deschid o societate prin care sa prestez servicii de contabilitate primara. Este legal sa fac acest lucru in ... (vezi toată discuția)