avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum pot cere perimarea executarii silite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum pot cere perimarea executarii silite

Am 4 cazuri de executare silita si la toate cele 4 cazuri a trecut mai mult de 6 luni de la ultimul act , cum ar trebui s a cer perimarea executarii silite cui trebuie sa ma adresez? e mai bine sa angajez un avocat sa faca acest lucru ?Cam cat ma-r costa un avocat ca sa imi declare cele 4 cazuri ca sau perimat si ca sau prescris tinand cont ca au 4-5 ani de la plata ultimii rate ? Multumesc anticipat si astept cu nerabdare un raspuns, nu inainte de a mentiona ca acele imprumuturi au fost din motive ca mi-au murit ambii parintii apoi a venit criza si am trait clipe de cosmar acum as vrea sa muncesc legal dar daca as munci ar trebui sa dau jumate din salariu ar insemna sa ma bag din nou ..... in probleme , ca as gasi de munca cu minim pe economie si din minim pe economie sa mai dau jumate la recuperatori practic nu as avea parte de trai normal si toata tineretea si viitorul meu ar fi compromis, multumesc anticpat si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: individ , utilizator 17:06, 6 Iunie 2012
Perimarea executarii silite este o institutie si prescriptia dreptului de a cere executarea silita este alta institutie juridica.
Perimarea o constata executorul judecatoresc, daca a fost inceputa o executare.

Prescriptia nu o puteti invoca pe calea unei actiuni, adica nu va puteti duce la instanta sa constate intervenita prescriptia. O puteti invoca ca aparare daca cineva va mai executa in prezent.

Numai ca acest curs al prescriptiei poate fi si intrerupt sau suspendat.

Cel mai bine pt dvs ar fi sa discutati cu un avocat, avand la dispozitie si actele la care faceti referire.
Nu trebuie sa declarati prescriptia nicaieri.
Asteptati incercarea unei noi executari silite, faceti contestatie la executare pe motiv de prescriptie si anulati formele de executare.
Daca insa nu sunt prescrise prin trecerea celor 3 ani, ci numai perimate, prin neducerea la indeplinire in termen de 6 luni de la inceperea executarii, o noua cerere de executare, cu o noua somatie, va repune in drept o noua executare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
Marcel Mihalache, Avocat
Dar ceea ce nu inteleg eu , am citit undeva ca aceasta executare silita care sa perimat nu a oprit prescrierea datoriei, deci daca in cazul meu concret ultima plata este 25.08.2008 , apoi dupa fix trei ani ma dat in executare silita 20.08.2011, nu a putu executa silit si nici proprire nu a avut cum face ca nu am nici un venit ce se intimp[la mai departe , normal au trecut ai mult de 6 luni de la executarea silita deci sa prescirs si sunt mult mai mult de 3 ani de la ultima ...data cand trebuia s a platesc deci as vrea un raspuns concret si ce ma intereseaza cum fac sa se declare aceste lucruri de judecatorie tre sa ma duc la executorul la care a fost inregistrat actul sau la judecatorie ? Multumsc inca odata pentru ca ati fost rabdator si atic citit si mi-ati dat cat de cat un raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita EastAndrei EastAndrei Daca am primit instiintare de la BIROU EXECUTORESC prin care am fost instiintat ca am fost executat silit ptr suma de 42.000 lei in cat timp se prescrie ? Adik ... (vezi toată discuția)
Executarea silita prin poprire nu se perima? ancut75 ancut75 Daca executarea silita prin poprire nu se perima, inseamna ca Creditorul poate lasa dosarul in nelucrare cat vrea si cum vrea? iar inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Executare kikitam kikitam O persoana A a fost data in judecata de o alta persoana Z pentru o datorie ; aceasta persoana Z a castigat procesul si se indreapata asupra persoanei A cu ... (vezi toată discuția)