avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA sau SRL ?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA sau SRL ?

Buna ziua,

Detin o comunitate de gaming de aproximativ 3000 utilizatori.
In acea comunitate, detin si 7 servere de jocuri.
Pentru a putea achita cele 7 jocuri, vand iteme virtuale intr-un joc userilor (printr-un magazin online), iar cu banii obtinuti achit cheltuielile de mentenanta si upgrade.
Este necesar a-mi deschide o firma pentru asa ceva ? Daca da, ce tip de firma imi recomandati, si ce obiect de activitate se incadreaza la ce fac eu?
Mentionez ca banii ii primesc prin PayPal (am inteles ca la tranzactii de peste 20000$/an, paypal raporteaza fiscului, deci ar fi un motiv de ingrijorare)
Majoritatea incasarilor vin de la cetateni din America sau Europa (foarte rar din Romania)

Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
Towelie, utilizator
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 23:26, 27 Mai 2012
Orice venit pe care il realizati trebuie sa il declarati pentru a fi impozitat. Art. 40 Cod fiscal prevede ca impozitul pe venit se aplica, printre altii, persoanelor fizice rezidente romane, cu domiciliul in Romania, pentru veniturile obtinute din orice sursa, atat din Romania, cat si din afara Romaniei.
Este absolut obligatoriu sa va inregistrati legal forma de activitate care va genereaza venituri. Puteti opta pentru codul CAEN de activitate 4791. Daca va constituiti ca P.F.A. trebuie sa depuneti la infiintare documente care atesta pregatirea dvs. profesionala sau experienta in acest domeniu de activitate, daca va constituiti ca societate nu este nevoie de documente doveditoare.
Sfatul meu este sa va infiintati o societate comerciala cu raspundere limitata. Detalii infiintare aici: [ link extern ] .
Problema cu SRL este ca trebuie sa angajez si contabil, si sunt niste cheltuieli pe care nu am de unde sa le acopar.
Aveti idee ce fel de pregatire trebuie sa prezint ca PFA ?
Ce ar fi mai avantajos, PFA sau SRL ?

De asemenea: avand in vedere ca veniturile vor veni prin paypal, cum fac sa facturez? (nu am cum sa incasez in cont bancar) (mai ales ca este vorba de persoane din afara Romaniei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
Towelie, utilizator
Nu este obligatoriu sa va angajati contabil, contabilitatea primara o puteti tine dvs. Puteti colabora cu un contabil doar atunci cand sunt de intocmit obligatiile declarative.
Trebuie sa prezentati documente din care sa rezulte pregatirea profesionala, experienta profesionala, dvs. stiti ce cursuri aveti. Spre exemplu un PFA zugrav depune certificatul / atestatul de calificare ca zugrav ...
O companie offshore ar rezolva problema cu legalitatea? (spre exemplu in Belize)

Alte discuții în legătură

Infintare srl sau pfa pentru contabilitate asociatie de proprietari Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Pentru a tine contabilitatea la o asociatie de proprietari ce imi recomandati sa imi infiintez: un SRL sau o PFA? Si as vrea sa imi spuneti si ce pasi ar ... (vezi toată discuția)
S.r.l. , p.f.a. sa i.i. fast-food fast-food ma gandesc sa deschid o afacere : rulota fast-food, care varianta este mai acceptabila privind plata taxelor si a actelor. Rulota nu vreau sa o pun intr-un loc ... (vezi toată discuția)
Atestat pentru pfa cu codul caen 4791 (comert online) BibiGeo BibiGeo Salutare. Vreau sa vand diferite produse pe un site facut de mine. Am inteles de la un jurist ca imi trebuie atestat ca sa pot sa imi fac PFA . Eu sunt ... (vezi toată discuția)