avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriptie amenda judiciara pentru neprezentare la ...
Discuție deschisă în Executare silită

prescriptie amenda judiciara pentru neprezentare la instanta

am o amenda judiciara pentru neprezentare la instanta din 11.2004.Am primit un titlu executoriu nr.36/2005 de la ANAF pentru aceasta amenda si altul cu alt numar din 29.11.2007 pentru aceeasi amenda.In prezent m-a instiintat ca s-a infiintat poprire pentru conturile mele.As dori sa stiu daca este legala poprirea instituita sau nu,avand in vedere termenul de prescriptie a amenzii.
Va multumesc..
Fiind creanta bugetara, termenul de prescriptie este de 5 ani.

Prin emiterea titlului executoriu din 2007 s-a intrerupt termenul de prescriptie si a inceput sa curga un nou termen de 5 ani, care s-ar fi implinit la 29.11.2012.

Deci poprirea este legala, daca nu ati facut contestatie la executare in termenul legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriere amenda anaf - persoana juridica allexs96 allexs96 Buna ziua, vin cu urmatoarea situatie, la inceputul anului 2009 societatea la care sunt administrator a primit o amenda contraventionala in cuantum de 10.000 ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se prescriu datoriile foarte vechi catre cnas? simona.belinco simona.belinco Buna ziua, Am avut un PFA pe care l-am inchis in anul 2005. La acea vreme nu se stiam ca trebuie sa platesc CASS si am ramas cu datorii. Am achitat datoriile ... (vezi toată discuția)
Amenda geani22 geani22 O mica intrebare??Am primit acasa acum cateva zile o instiintare de la anaf precum ca am de platit catre stat 500 ron din urma unei amenzi.....intrebarea ea ... (vezi toată discuția)