avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Parintii mamei mele au decedat.Ea a stat impreuna cu acestia in casa care este pe numele lor si s-a ocupat de inmormitarea lor.Mama doreste sa faca dezbaterea succesiunii pentru trecerea casei pe numele ei, cele doua surori pe care le are fiind de acord cu acest lucru.Casa este batrineasca si nu are autorizatie de constructie, carte funciara si intabulare.Care sunt pasii care trebuie urmati pentru dezbaterea succesiunii, ce documente trebuie intocmite si care sunt costurile, in mare.
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 04:03, 28 Mai 2012
Interesati-va la Primarie sau Administratia financiara pentru a vedea starea legala a acestei case. Cineva a platit impozit pentru aceasta casa si terenul pe care se afla; acolo se va putea gasi si actul pe baza caruia s-au stabilit respectivele impozite.
Trebuie deasemenea dezbatuta mostenirea la un birou notarial,unde se va infatisa impreuna cu suririle. Acolo mama dvs. va da declaratie de acceptare iar surorile ei de renuntare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! mă confrunt cu următoarea problemă: mama mea în ... Lidum Lidum Bună ziua! Mă confrunt cu următoarea problemă: mama mea în vârstă de 87 de ani locuiește în casa părintească din anul 1975/1976, când au decedat ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedam cu mostenirea? anruk anruk Buna ziua. vorbesc in numele [b]mamei [/b]prietenului meu. Ea, impreuna cu sotul ei si prietenul meu sunt in spania de 5 ani de zile. Problema este ca tatal ... (vezi toată discuția)
Supliment certificat moștenitor popcrys77 popcrys77 Bună ziua, în data de 02.08.2001 am dezbătut succesiunea cu sora mea care a renunțat la succesiune pentru masa succesorală de la acel moment, după mama ... (vezi toată discuția)