avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se plateste prima de instalare?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se plateste prima de instalare?

cum se incaseaza prima de instalare in cazul in care imi gasesc de munca la peste 50 km de domiciliu
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
rubenchelu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:47, 28 Mai 2012
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 74. - Persoanele care în perioada în care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj se încadreazã, potrivit legii, într-o localitate situatã la o distanţã mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiazã de o primã de încadrare acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj egalã cu de douã ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data acordãrii.

Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj se încadreazã, potrivit legii, într-o altã localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbã domiciliul primesc o primã de instalare, acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, egalã cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data instalãrii.

2. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.

3. - Prima de instalare se ofera cand va incadrati in alta localitate si schimbati domiciliul in acea localitate.
- Prima de incadrare se ofera atunci cand va incadrati intr-o alta localiate decat cea de domiciliu, la o distanta mai mare de 50 km, fara sa schimbati domiciliul.


4. Pentru acordarea primei de incadrare sau a primei de instalare veti depune la Agentia de Somaj urmãtoarele documente:
a) o cerere tip (0 completati la Agentia de Somaj);
b) actul de identitate, în copie, care sã ateste domiciliul stabil;
c) dovada încadrãrii în muncã printr-un act eliberat de angajator, cu precizarea locului de muncã unde persoana urmeazã sã îşi desfãşoare activitatea;
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de prima de incadrare? ANTRENORU ANTRENORU Buna ziua, am fost somer pana acun 2 luni mi-am gasit un loc de munca, dar este in alta localitate dar in acelas judet si nu am mai mult de 17 km. Beneficiez ... (vezi toată discuția)
Prima de incadrare, prima de instalare Liliana_M Liliana_M Am inteles ca in cazul in care iti gasesti un job la mai mult de 60 Km de orasul de domiciliu statul iti da o prima de relocare. Este adevarat? (vezi toată discuția)
Prima de instalare si de stabilire domiciliu in alta localitate ioan67far ioan67far am lucrat ca si agent comercial yn an si 4 luni duna care mi-a fost desfiintata functia ocupata, nu am facut demersuri pentru a obtine ajutor de somaj, in ... (vezi toată discuția)