avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Dreptul de vot la alegerile locale
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Dreptul de vot la alegerile locale

au dreptul de a lege persoanele cu vize de flotant in acelasi judet din comune invecinate?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:34, 1 Iunie 2012
Poti vota intr-o localitate, pe baza flotantului, doar daca a fost stabilit inainte de 10.03.2012. In aceste conditii, se va da o declaratie tip cum ca respectivul nu a votat si in localitatea de domiciliu.
Daca aveti de cel putin 3 luni viza de flotant, puteti vota in localitatea unde aveti resedinta in momentul de fata.
Buna Ziua,
Dar persoanele care sunt dintr-o localitate si si-au facut de exemplu buletin cu domiciliul stabil in alta localitate cu 2-3 saptamani inaintea alegerilor au drept de vot?
Exemplu: Domiciliul in Sinaia si cu 3 saptamani inainte de vot isi face buletin , legal, cu domiciliul in Predeal. Poate vota in Predeal?
Va multumec.
Puteti vota la sectia de votare din circumscriptia dvs. electorala - aceea unde este adresa dvs. de domiciliu, nu conteaza de cat timp il aveti stabilit acolo. Poate sa fie si cu 3 zile inainte de data alegerilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de flotant ianasi claudia ianasi claudia Care este termenul limita pentru stabilirea resedintei in vederea exercitarii dreptului la vot in alegerile locele din 5 iunie? (vezi toată discuția)
Alegeri locale 2016 markoM markoM Buna seara,as dori sa stiu cu cat timp inainte de alegerile locale din 5 iunie 2016 ar fi trebuit sa-mi fac flotant la adresa unde stau acuma , pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant alegeri 2012 mediul rural M69 M69 Salut.Vă rog să mă îmi daţi un sfat cât mai avizat în legătură cu următoarea situaţie. Voi participa la alegerile locale din vară pentru primări ... (vezi toată discuția)