avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probele in caz de casare cu trimitere spre rejudecare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Probele in caz de casare cu trimitere spre rejudecare intr-un proces penal

in caz de casare cu trimitere spre rejudecare la instanta de fond, trebuie refacuta intreaga probatiune (dupa cunostintele mele). insa ce se intampla dacao proba s-a pierdut de la dosar? este vorba despre un cd cu o inregistrare, pe baza caruia inculpatii au fost achitati initial. pe baza acestui cd s-a putut confirma faptul ca la data comiterii faptei acestia se aflau in alta parte. problema este ca in rejudecare cdul nu mai poate fi vizionat pt ca acesta a disparut de la dosar. se poate solicita ca proba sentinta primei instante, in care se consemneaza practic continutul cdului, daca aceasta a fost anulata? dc da, pe ce temei?
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 19:56, 30 Mai 2012
Este posibil .Art 508-512 din Codul de procedură penala reglementează situaţia reconstituirii înscrisurilor disparute de la dosar. Înţeleg că este vorba despre un cd, însă precis exista pe undeva, depusă spre conservare, o transcriere a conţinutului acelui cd. Fiind vorba despre o probă avută în vedere şi admisă de prima instanţă, nu ar fi motive să nu fie admisă încă o dată, câtă vreme nu este ilegală.
Este ciudat însă cum a putut să dispară de la dosar cd-ul. Poate că se mai află vreo copie la organele de up, dacă proba a fost depusă în faza de urmarire penală.
Depinde de motivele de casare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se-ntampla cand instanta pierde un dosar cu probe in cazul unui proces de urmarire penala? eu_monica eu_monica Am o cunostinta care are este implicata intr-un proces de urmarire penala. Instanta a anuntat-o ca \"i s-a pierdut\" un dosar cu probe si nu se mai poate ... (vezi toată discuția)
Decizie data in apel, cu inscrisurile disparute de la dosar Robert68 Robert68 La ultima infatisare la Tribunalul Bucuresti am depus in fata instantei proba cu inscrisuri, proba incuviintata anterior. La aceasta ultima infatisare instanta ... (vezi toată discuția)
Studiere proba video in arhiva tavitavi9323 tavitavi9323 La urmatorul termen de judecata ar trebui sa vizionez proba video in sala de judecata, in vederea lamuririi unui PV de depasire de viteza si a stabilirii ... (vezi toată discuția)