avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general prioritate plati taxe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

prioritate plati taxe

buna ziua
in ce prevederi legale in vigoare se mentioneaza ca plata datoriilor la buget sunt prioritare inaintea platilor catre furnizori?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:11, 7 Iunie 2012
Nu exista asemenea prevedere legala. A fost demult
si a fost abrogata acea lege? nu stiti cand a fost abrogata? ms
dar in cazul titlurilor executorii, care este prioritatea lor la plata in functie de natura debitului?
cat timp ai un cont blocat, mai poti face plati catre furnizori din alte conturi sau numai dupa achitarea titlului executoriu?
Nu puteti face alte plati pana la achitarea in totalitate a datoriilor pentru care conturile au fost blocate. In cazul in care toate conturile sunt blocate, au prioritate inaintea achitarii datoriilor catre buget numai drepturile salariale.

Dupa achitarea integrala, solicitati o adresa la Finante sau executor pentru fiecare banca unde aveti contul blocat din care sa reiasa ca debitul a fost achitat. In baza acestora, bancile sunt obligate sa deblocheze conturile societatii.

In schimb daca aveti un singur cont blocat, de exemplu cel deschis in Trezorerie care este primul care se blocheaza de regula si aveti deschis si un alt cont intr-o banca comerciala care nu a fost inca blocat, din acela puteti efectua plati catre furnizori.
si daca platesc din acela care nu e blocat, pot avea neplaceri ca nu am platit datoriile pt care am alte conturi blocate?

Alte discuții în legătură

Poprire pe cont. ce solutie am? Cristina Vasile Cristina Vasile O firma s-a pomenit cu poprire pe conturile din banca si trezorerie pentru suma de 29.000 lei neachitata la bugetul statului. In acest caz, dupa cum se stie, ... (vezi toată discuția)
Urgent....poprire conturi ghimicim ghimicim a fost poprit un cont al societatii pt care lucrez. cum pot ridicca porirea cat mai repede? (vezi toată discuția)
Executare silita- poprire pe pensie caramela58 caramela58 buna ziua, din cauza imposibilitatii platii ratelor bancare mi s-a pus de catre una din banci ( eu avand mai multe credite pe numele meu) poprire de 1/3 din ... (vezi toată discuția)