am o firma care ara domeniul de activitate ,,agentie imobiliara ,nu stiu ce cod e acum.Vreau sa fac consultanta intr-un alt domeniu. e necesar sa schimb cui-ul sau pot sa lucrez pe acelasi.am in certificat si consultanta.
Observ o confuzie de termeni la foarte multe persoane, inclusiv economisti si juristi.
CUI-ul este Codul Unic de Inregistrare (fostul CIF), eliberat de Administratia Financiara (o hartiuta mica, verde parca).
Certificatului de Inregistrare al societatii este cartonul mare, albastru eliberat de Registrul Comertului.
In cazul dumneavoastra, pentru ca aveti deja codul pentru consultanta si daca aceasta va fi activitatea principala, veti schimba la Registrul Comertului (in urma unei mentiuni) Certificatul de Inmatriculare, unde se va modifica obiectul principal de activitate. Vedeti cu aceasta ocazie daca ati facut si recodificarea obiectelor de activitate in raport de CAEN Rev 2, daca nu, va trebui sa faceti si asta cocomitent.
Am si eu o intrebare cu referire la CUI. Putin diferita de subiectul forumului, de aceea imi cer scuze. Este in regula daca infoliez CUI-ul pentru a-l proteja impotriva oricaror tipuri de degradare in timp ? Prin infoliere inteleg sigilarea intr-o folie transparenta. Precizez ca documentele astfel infoliate nu mai pot fi desfacute. Multumesc !
Dacxa se modifica obiectul principal de activitate se modifica si certificatul de inregistrare, acesta fiind trecut in certificat.
La fel se procedeaza si cand se modifica sediul .
Concret orice modificare a actului constitutiv care se rasfrange si in certificatul de inregistrare duce la schimbarea acestuia, eliberandu-se unul actual.
Operatiunea de care faceti vorbire (infoliere) se numeste "LAMINARE".
Puteti sa laminati Certificatul de inregistrare cat si Certificatul de inregistrare fiscala, fara nici o problema.
Laminarea nu altereaza documentul, iar, in cazul in care cineva ar pune la indoiala autenticitatea acestuia, orice expert poate constata daca este cel original sau nu, chiar si dupa laminare.