avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Despagubiri pt un accident cu animal salbatic
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Despagubiri pt un accident cu animal salbatic

Buna ziua,
am avutun accident cu o capriora care mi-a sarit in fata masinii intr-o noapte si mi-am stricat destul de rau masina. Mentionez ca am doar RCA.
Ma gandesc sa dau in judecata Asociatia de vanatoare din zona in baza -Legi fondului cinegetic si a protectiei vanatului 103/1996 art. 15 alin. 2
dar si administratorul drumului respectiv pt lipsa semnalizarii prezentei animalelor salbatice.- OUG nr. 195/2002 art.5. alin. (6).
As avea nevoie de un sfat daca exista sanse de a castiga sau daca ar trebui sa stiu de existenta altor legi care acopera asemena cazuri
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
racataian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Edy46 , utilizator 12:18, 22 Noiembrie 2019
sanse de cistig aveti insa trebuie sa va pregatiti cu bani si timp pentru un asemenea dosar. nu se va rezolva din 2 termene si va necesita costuri (cum ar fi expertiza masinii sub aspectul dinamicii accidentului si al daunelor suferite).
Merci de raspuns, timp am, bani pot face rost. Masina am reparat-o deja pe banii mei si am facut o evaluare tehnica, inainte, la un service autorizat. Se poate sa ma reprezint singur sau e prea complicat si e nevoie de avocat?
Multumesc!
avind in vedere probatoriul ce trebuie administrat as recomanda sa angajati un avocat. riscati sa muriti cu dreptatea in mina, cum s-ar zice.
Ok, merci de raspuns, o sa imi caut unul in
Timisoara


[Mesaj editat - In forum nu se stabilesc relatii profesionale]
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna Seara,as dori sa știu si eu daca ai câștigat procesul cu fondul de vânătoare?deoarece am si eu un caz asemanator,Multumesc

Alte discuții în legătură

Despagubiri accident rutier implicat animal salbatic ( cerb) dauna totala Nicoleta Ana Nicoleta Ana Buna ziua! In urma cu cateva zile inaintea zorilor de zi am fost implicat intr-un accident rutier produs prin coleziune impact cu un animal salbatic ( Cerb) ... (vezi toată discuția)
Accident cu un caprior salbatic pe drum judetean olimpius olimpius Buna seara, Problema mea este urmatoarea: azi de dimineata circuland cu autoturismul personal pe drumul judetean dj581 mi-a sarit in fata masinii din partea ... (vezi toată discuția)
Este legal să primesc eu amendă de la paznicii de vânătoare dacă o căprioară sare în partea dreaptă a mașinii? Ionut@123 Ionut@123 Circulam regulamentar pe un drum județean când o căprioară s-a lovit de portiera mea mi-a spart geamul mașinii,mi-a indoit portiera si a rupt oglinda. ... (vezi toată discuția)