avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Datorii urmasi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Datorii urmasi

exista o lege care spune ca urmasii nu platesc daroriile celui decedat?
Cel mai recent răspuns: letitiadaniela , utilizator 08:13, 1 Iunie 2012
Nu exista asa ceva.
Apoi depinde de tipul datoriei, daca e prevazuta in vreun contract dreptul de recuperare atunci se poate pune sechestru pe bunurile defunctului.
Mostenitorii platesc datoriile (pasivele) in limita bunurilor (activelor) defunctului daca decesul a avut loc dupa 1 oct. 2011.

Daca decesul a avut loc inainte de 1 oct. 2011, datoriile vor fi platite in limita activelor doar daca mostenitorii au acceptat mostenirea sub beneficiu de inventar
Exista prevederi legale referitoare la transmiterea datoriilor defunctului, odata cu transmiterea mostenirii.
Mostenirea = activele defunctului - datoriile lui (de obicei).
Va rog sa cautati in forum discutii mai vechi dupa cuvintele "acceptarea mostenirii sub beneficiu de inventar", si poate va veti lamuri.

Este prea mult sa va explic acum chiar totul, mai ales ca nu stiu despre ce datorii este vorba, cine sunt mostenitorii, daca este mostenire legala sau prin testament, care este data decesului etc.
este vorba de pensie de handicap incasata necuvenit
Nu se mai recupereaza de catre stat a debitelor din pensii.

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala reprezint o societate de asigurari si am fost dati in judecata de catre mostenitoarea unei foste asigurate. are mostenitoarea calitate procesuala activa? ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu ma prezint la comisia de evaluare a persoanelor cu handicap? ContSters113833 ContSters113833 http://www.fcc.ro/legislatie_448_2006.htm Art. 58. - Persoanele cu handicap au urmatoarele obligatii: a) sa se prezinte, din oficiu sau la solicitare, ... (vezi toată discuția)
Despre datoriile unei persoane decedate joiosif4 joiosif4 este adevarat ca in urma decesului unei persoane(persoana decedata avand datorii in timpul vietii si lasandu-le neachitate dupa deces)urmasii persoanei ... (vezi toată discuția)