avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Despre datoriile unei persoane decedate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Despre datoriile unei persoane decedate

este adevarat ca in urma decesului unei persoane(persoana decedata avand datorii in timpul vietii si lasandu-le neachitate dupa deces)urmasii persoanei decedate sunt obligati prin lege sa achite datoriile decedatului sau sa isi asume achitarea in timp a acestor datorii? va rog sa-mi raspundeti ,pentru ca nu am cunostinta cu privire la aceste informatii. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 17:22, 23 Ianuarie 2014
Daca persoana decedatalasa bunuri mostenire, odata cu acestea lasa si datoriile, in limita valorii bunurilor lasate mostenire si in cotele cuvenite fiecarui mostenitor.

Asadar, urmasii, daca accepta mostenirea, primesc odata cu bunurile si datoriile.
Nu pot primi datorii mai mari decat valoarea bunurilor mostenite, creantele fata de defunct reducandu-se la valoarea bunurilor mostenite de succesori
Raspunderea cu pasivul (datoriile) in limita activului (bunurile lasate) este valabila la mostenirea sub beneficiu de inventar. La acceptarea pur si simplu a mostenirii se poate raspunde nelimitat indififerent de valoarea bunurilor ramase. Depinde ce fel de acceptare a mostenirii s-a facut: pura si simpla sau sub beneficiu de inventar.
Din 01.1.2010 nu mai exista mostenire fara beneficiu de inventar. Orice succesiune deschisa pe actualul cod civil se face sub beneficiu de inventar. Nici macar nu mai exista aceasta notiune acum, pentru ca nu mai exista posibilitatea sa mostenesti altfel decat sub beneficiu de inventar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa in gestiune marinarul marinarul am un frate care s-a sinucis..a avut lipsa in gestiune..vreau sa stiu cine plateste lipsa din gestiune?? (vezi toată discuția)
Titularul unui credit a decedat, transfer al obligatiilor de plata catre familie ionut2601 ionut2601 buna ziua, Credit facut la credit europe bank in 10-12-2007,suma 8,497.50,perioada de rambursare 120 luni.Clientul a decedat la 01.07.2015.Dupa achitarea ... (vezi toată discuția)
"mostenire" datorii gregoo gregoo Buna ziua, In cazul in care parintele decedat are o datorie la o firma de recuperari creante, urmasii mostenesc acea datorie? Exista vre-o lege care ... (vezi toată discuția)