avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restantier la asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restantier la asociatia de locatari

Buna ziua!
As avea o intrebare referitor la un datornic catre asociatia de locatari.
Avem un locatar care din 01,01,2010 nu a mai platit un ban la asociatie. Consuma apa in nestire, caldura are la 4 camere asadar cheltuieli mari.L-am dat in judecata anul trecut in august. S-a dat o sentinta anul acesta in martie prin care il obliga la plata datoriei. Si atit. Nu tu cheltuieli de judecata, nu tu penalizari. Asa ca am facut recurs. Dar surpriza! Avem primul termen pentru recurs, ATENTIE: MARTIE 2013! OK! Si pana atunci, ce facem!?! Datoria se va mai mari cu cel puti 5000 RON (la ora actuala vorbim de o datorie de 10.000 RON + penalizari). Cheltuielile trebuie platite, dar din ce daca acest individ nu-si plateste partea. Fondul de rulment l-a papat tot. Intrebarea este : Cand se prescrie, daca se prescrie, datoria fata de asociatie a unui locatar??? Noi am suspectat faptul ca, datorita unor prieteni sus-pusi ai acestui individ, a intervenit si a amanat cat mai tarziu data recursului. Va multumesc anticipat pentru ajutor! Va doresc o zi buna tuturor!
Cel mai recent răspuns: mozagabriele , utilizator 19:49, 29 Mai 2012
Pai ati cerut instantei ca paratul sa plateasca cheltuielile de judecata si penalizarile?
Prescrierea porneste incepand cu hotararea primita , asa ca aveti destul timp ...
In instanta s-a cerut si achitarea cheltuielilor de judecata si a penalitatilor! Numai pentru ca avem niste aveocati de top, doamna avocata nu ne-a spus sa atasam chitanta pentru cheltuieli si nici procesul verbal al asociatiei in care se stabileste cuantumul penalitatilor. Asa ca prima instanta nu ne acordat si aceste cerinte. Numai strict plata datoriei, dar nici la aceasta nu a stabilit o data pana cand sa fie achitata (asa ca poate plati cand vor muschii lui). In consecinta am facut recurs pentru acordarea cheltuielilor de judecata si a penalitatilor (obligarea la plata acestora). Dar individul nici gand sa plateasca ceva!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta radet ContSters189595 ContSters189595 buna dimineata avem in asociatie un datornic cu 7800 ron , datoria se intinde pe o perioada de2- 3 ani avem desfasuratorul de la radet in care apar si ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste o datorie prescrisa? husseincudop husseincudop Sunt administrator de bloc. Avem un proprietar caruia i se prescrie o parte din datoria la intretinere,Am citit pe forum ca pur si simplu se sterge datoria din ... (vezi toată discuția)
Cum se percep penalizarile? zahdorin zahdorin As avea o intrebare referitoare la perceperea penalitatilor pentru plata cu intarziere a cheltuielilor de bloc. Va rog sa ma lamuriti cum si in ce conditii pot ... (vezi toată discuția)