avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare carte de munca

buna ziua, as dori sa stiu cum sa procedez in situatia urmatoare: la firma unde am lucrat nu mi s-a incheiat contractul de munca si cartea de munca a ramas la ITMB,asta s-a intamplat acum 3 ani (eu am fost plecata din tara), si nu stiu cum sa recuperez cartea de munca pentru ca nu reusesc sa iau legatura cu firma la care am lucrat. Firma respectiva inca exista dar banuiesc ca nu mi s-au mai platit taxele pentru cartea de munca. Cum fac ra recuperez contractul sau cartea de munca?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:50, 30 Mai 2012
Daca firma exista , atunci luati legatura cu acestia si solicitati sa va inmaneze un exemplar de pe decizia de incetare a raportului de munca.

Daca firma nu mai este de gasit , mergeti la ITM si luati legatura cu inspectorul la care este arondat fostul dvs angajator si va va spune cum puteti solutiona aceasta problema.

Despre ce societate este vorba, avand in vedere ca vorbiti de ITMB?
Firma cred ca exista dar nr. de tel probabil ca nu mai sunt valabile pentru ca am sunat si nu au nici o legatura cu firma. Doamna Dascalu este inspectorul care se ocupa de firma respectiva. Dar nu stiu daca ma poate ajuta atata timp cat nu am o decizie de incetare a contractului de munca din partea firmei...Dvs. ce parere aveti?
Va multumesc mult pentru orice sfat.
Exista o solutie adoptata in acest sens de catre ITMB ... prin urmare, se poate incheia carnetul dvs de munca.
in cazul in care carnetul de munca nu a fost ridicat de titular din diferite motive , si nu se cunoaste noua adreasa a titularului , carnetul de munca se preda la arhiva unitatii cu termen nelimitat de pastrare
In mesajul initial era vorba despre altceva ... se solicita altceva .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca labuta labuta acum 6 ani am lucrat la o firma, iar dupa doi ani a fost preluata de lichidatori. Acum lucrez din nou iar eu am nevoie de cartea de munca dar nu mi-o poate ... (vezi toată discuția)
De unde pot sa-mi ridic cartea de munca? lunajoy lunajoy M am angajat acun 2 ani la o firma , am lucrat acolo o luna si ceva...cu ei am incheiat un contract de munca insa nu stiu daca mi-au facut sau nu carte de ... (vezi toată discuția)
Carte de munca dragos4321 dragos4321 am incheiat colaborarea cu o firma in urma semnarii demisiei dar acestia nu vor sa mio dea pe motiv ca au niste creante derecuperat de la mine..tin sa ... (vezi toată discuția)