avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Micsorare spatiu verde
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Micsorare spatiu verde

Buna ziua, daca tot am vazut ca a aparut o HG referitoare la scimbarea destinatiei spatiilor verzi doresc sa va intreb si eu ceva. In zona in care locuiesc, in ultimul timp s-a luat din spatiul verde din jurul blocurilor pentru pentru a se amenaja spatii de parcare. Este adevarat ca exista o criza a locurilor de parcare, dar si asa zona este foarte saraca in spatii verzi (cartier Militari) pentru a se mai ciunti si cele existente.
In ce masura primaria este autorizata sa ia din spatiul verde din jurul unui bloc pentru a amenaja locuri de parcare pentru masini din alte blocuri. Motivarea sefului de santier a fost ca primaria dispune cum doreste de spatiul din jurul blocului care depaseste terenul cuprins in contractul de construire.
Tot in zona noastra se poate vedea un bloc de 2+1 etaje construit intre doua blocuri de 10 etaje sub motivatia ca terenul a fost retrocedat catre vechiul propietar.
Deja in cele doua cazuri raul a fost facut, dar doresc sa stiu pentru viitor daca acest mod de abordare al primariei este legal sau nu.
Cu multumiri,

Alte discuții în legătură

Locuri de joaca pentru copii IB IB Va rog sa-mi dati detalii referitoare la urmatoarele probleme: 1. Ce legi reglementeaza infiintarea locurilor de joaca pentru copii in cadrul cartierelor ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului scor.pio scor.pio Va salut! Am si eu o intrebare va rog. Spatiul verde din jurul blocului apartine primariei sau asociatiei de proprietari? De ce va intreb. In urma cu un an, ... (vezi toată discuția)
Parcari pe spatiul verde al blocului? mihasi mihasi Locuiesc in Bucuresti si la mine la bloc s-a hotarat sa se ia din spatiul verde , acolo unde se poate, pentru amenajarea unor parcari. Amenajarea o face ... (vezi toată discuția)