avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Consecintele indicarii unui articol gresit in cererea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Consecintele indicarii unui articol gresit in cererea de solicitare a judecarii in lipsa

In formularea cererii de chemare in judecata am cerut judecarea cauzei in lipsa partilor. Problema e ca am indicat gresit articolul din codul de procedura civila si anume, am mentionat art 405 alin. (1) punctul 2 (din noul cod de procedura civila care inca nu este in vigoare) in loc de art 242 alin 2 din codul de procedura civila inca in vigoare. Mi se va lua in considerare, de catre instanta, si rugamintea de a se judeca pricina in lipsa partilor, avand in vedere ca am indicat gresit articolul?
Dumneavoastra v-ati exprimat clar cererea. Judecatorul va face incadrarea corecta, nu e o problema.
Nu va fi nicio problemă, cererea dvs. va fi luată în considerare. Părţile din proces trebuie să exprime clar ceea ce doresc să obţină prin cerere, chiar fără a indica articolul din lege. Iar dvs. chiar aţi indicat articolul din viitorul cod, care are corespondent in actualul cod. Judecătorul a inţeles întocmai ce doriţi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conform cãror prevederi se solicitã judecarea cauzei în lipsã? paula manta paula manta Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns - inainte de 15.02.2013 foloseam pentru judecarea in lipsa art 242 Cpc, acum ce art pot folosi dupa noul cod ... (vezi toată discuția)
Judecarea cauzei în lipsã popflorincozmin popflorincozmin buna ziua sunt parte intr-un proces civil(reclamant) si doresc sa stiu daca se poate cere judecarea cauzei si in lipsa mea. (vezi toată discuția)
Divort maria.tanase2009 maria.tanase2009 Buna ziua. As dori sa stiu daca la prima infatisare la divort nu se prezinta nici unul dintre cei doi soti, ce se intampla? (vezi toată discuția)