avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... IMPARTIREA CASEI DUPA DECESUL TATALUI. CAT ESTE COTA ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

IMPARTIREA CASEI DUPA DECESUL TATALUI. CAT ESTE COTA PARTE A COPIILOR?

Buna ziua
sunteti amabili sa ma edificati in legatura cu cota parte care-mi revine din casa in urma decesului tatalui. mentionez ca mai am un frate si traieste mama.

Mul;tumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters274581 , utilizator 12:16, 18 Aprilie 2013
Din ce a avut tatala data decesului, mama dvs in calitate de sotie supravietuitoare, mosteneste 1/4, iar restul de 3/4, impartiti egal cu fratele.

Daca vb de o casa ,iar aceasta a fost bun comun cu mama, dvs va va reveni cam 19 % din ea. Daca a fost bun propriu al tatalui, cca 38%
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Banuiesc ca acea casa e bun comun al tatalui si al mamei. Daca e asa, mama detine jumatate din imobil iar cealalta jumatate reprezinta mostenirea de pe urma tatalui. Mostenirea se imparte astfel: un sfert ia sotul supravietuitor, iar trei sferturi copiii. In cazul de fata, daca ne raportam la TOT imobilul, mama va detine 5/8 (1/2 + 1/4 * 1/2) iar copiii restul de 3/8, adica 3/16 de fiecare.
e bun comun al mamei si al tatalui
multumesc
Si daca nu era bun comun ,nu tot asa se impartea?

Alte discuții în legătură

Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! situatia sta astfel: o familie de 4 membrii: 2 parinti, ... Danniela94 Danniela94 Buna ziua! Situatia sta astfel: o familie de 4 membrii: 2 parinti, o fata ( a mamei din alta casatorie, dar crescuta de tatal actual de la varsta de trei ani) ... (vezi toată discuția)
Mostenire valentinbunea valentinbunea Mama a mostenit de la parinti un teren si a decedat intre timp. Suntem 4 frati si tata. Doresc sa stiu cum se imparte aceasta mostenire intre noi fratii si ... (vezi toată discuția)