avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot folosi, in favoarea mea, apelul paratului?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot folosi, in favoarea mea, apelul paratului?

Intr-un dosar civil, eu sunt reclamanta.
In urma hotararii, de care sunt foarte nemultumita, paratul a declarat apel.
Eu nu mai am resurse financiare sa fac apel.
In aceste conditii, ma pot folosi, in favoarea mea, de apelul paratului?
Csolutii as avea, pentru a iesi din impas?
Multumesc anticipat.
Dvs. nu aveti de ce sa faceti apel, hotararea fiindu-va favorabila. Sigur ca nu va puteti insusi apelul paratului, acesta fiind parte adversa. Dar dvs. faceti intampinare la apel, care nu se timbreaza, si scrieti ca doriti mentinerea in totalitate a hotararii instantei de fond ca legala si temeinica.
Succes!
În opinia mea puteţi încerca , în temeiul art. 293 Cod procedură civilă, şi dacă aţi căzut, cel puţin parţial , în în pretenţii. Dacă aţi câştigat, veţi răspunde cu întâmpinare, solicitând menţinerea hotărârii primei instanţe.
Termenul şi formele apelului
Art. 293

(1)Intimatul este în drept, chiar după împlinirea termenului de apel, să adere la apelul făcut de partea potrivnică, printr-o cerere proprie, care să tindă la schimbarea hotărârii primei instanţe. Cererea se poate face până la prima zi de înfăţişare.

(2)Dacă apelantul principal îşi retrage apelul sau dacă acesta este respins ca tardiv, ca inadmisibil ori pentru alte motive care nu implică cercetarea fondului, aderarea la apel prevăzută la alin. (1) rămâne fără efecte. Cu toate acestea, dacă aderarea s-a făcut înăuntrul termenului de apel, ea se consideră apel principal.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Multumesc, oricum...
Cum am scris mai sus SUNT NEMULTUMITA FOARTE TARE DE HOTARARE

Intr-un dosar civil, eu sunt reclamanta.
In urma hotararii, de care sunt foarte nemultumita, paratul a declarat apel.
Eu nu mai am resurse financiare sa fac apel.
In aceste conditii, ma pot folosi, in favoarea mea, de apelul paratului?
Ce solutii as avea, pentru a iesi din impas?
Multumesc anticipat.

Daca inteleg eu bine, dumneavoastra nu doriti sa formulati apel deoarece nu aveti posibilitati materiale sa achitati taxele de timbru.
In aceste conditii apelul paratului nu va poate ajuta decat daca paratul solicita schimbarea hotararii atacate in sensul dorit si de dumneavoastra, ceea ce nu cred ca este cazul. Mai ales ca art. 296 Cod de Procedura Civila spune ca apelantului nu i se poate crea in propria cale de atac o situatie mai grea decat cea din hotararea atacata.
Sfatul meu este, in cazul in care hotararea din fond va nemultumeste, sa formulati apel si sa solicitati asistenta judiciara in conditiile legii.
Hotararea nu-mi este favorabila.
As face recurs dar sunt epuizata financiar.

Voi studia 1)Intimatul este în drept, chiar după împlinirea termenului de apel, să adere la apelul făcut de partea potrivnică, printr-o cerere proprie, care să tindă la schimbarea hotărârii primei instanţe. Cererea se poate face până la prima zi de înfăţişare.

Voi incerca sa inteleg...
Eu am dreptul sa fac o cerere care să tindă la schimbarea hotărârii primei instanţe.
Cum ar trebui sa arate un astfel de capat de cerere?
Multumesc din suflet!
cu stima, L.

[Mesaj editat - Va rog sa ramaneti la subiect si sa nu mai postati mesaje consecutive. De asemenea, va rog sa intelegeti ce v-am spus in doua mesaje private: regulamentul de postare se respecta, nu se incalca]
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Apel infobubu infobubu Am un litigiu pe rol, amn cistigat in fond si eu nu am facut apel, cel cu care ma judec a facut apel eu pot sa mai cer la apel altceva fata de ce am cistigat ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru apel incident ContSters359348 ContSters359348 Doresc sa depun un apel incident . Ca si motiv ar fi interpretarea gresita a unor probe ca si consecinta vreau sa cer trimiterea catre rejudecare . Ce taxa de ... (vezi toată discuția)
Aderare la recurs - admisibilitate MIXAM MIXAM Buna seara am si eu o rugaminte poate are cineva sa posteze practica in legatura cu subiectul. Este vorba de sentinta data doar cu cale de atac ... (vezi toată discuția)