avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract antena telefonie mobila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract antena telefonie mobila

Bloc de locuinte, cu 4 scari, incheie contract cu firma de telef. mobila pt plata de chirie in urma amplasarii antenei pe bloc, in dreptul unei scari. In acest moment nu existau asociatii pe fiecare scara. Contractul este prelungit la fiecare 3 ani prin Act aditional, de aceasta data cu fiecare asoc. de proprietari corespunzatoare fiecarei scari. La ultima prelungire, firma propune o chirie mai mica, cu care trei asoc de proprietari nu sunt de acord, dar trimit scrisoare pt. negociere. Firma nu raspunde in decurs de 3 luni, iar in luna aprilie trimite adresa de anulare contract, antena functionand in continuare ( se pare ca toata chiria o incaseaza a 4-a scara, in dreptul careia este antena. Ce se poate face? Va multumesc
Daca cele 4 scari sant asociatii separate atunci fiecare asociatie poate sa incheie contracte separate si fiecare Asociatie isi v-a lua partea leului .
Nu, Antena este montata pe un tronson, celelalte asociatii nu au nici o treaba .

Daca blocul este cu asociatii de proprietari pe fiecare tronson/scara. SC de telefonie va trebui sa faca contract cu asociatia scarii unde este montata antena. Trebuie sa aibe acceptul 50 +1 din locatarii scarii respective si cel mai important, trebuie sa aibe acceptul locatarilor de la ultimul nivel , deasupra caruia este montata antena. Fara semnatura acestora nu se va putea face legal contractul. Nu are nici un drept si nici Sc. Telefonie, nu va cere acceptul celorlalte scari, atata timp cat exista asociatie pe tronsonul unde d-lor au antena. Deocamndata d-lor nu au informatia ca asociatiile sau despartit si de aceia a primit instiintarea asociatiea fosta la timpul cand au facut d-lor. contractul. Acum d-lor. vor trebui sa ia legatura cu noua asociatie. Daca noua asociatie si locatarii scarii respective, doresc sa rezilieze contractul / nu, este treaba lor. Daca dvs, ati raspuns la instiintarea primita de la d-lor. fiti onesti si spunetile ca asociatiile sunt despartite. Pentru ca d-lor cand se vor prezenta la negocieri si dvs. tineti ascuns faptul ca pe tronsonul cu antena , exista alta asociatie, nu veti face altceva decat veti incurca itele si puneti oamenii pe drumuri.
Concluzie; celelalte asociatii nu are nici o treaba cu antena si asociatia unde este montata antena., decat doar daca, centura de impamantare si ancorele antenei,prind mp.. si din scara unde dvs. sunteti administrator. Daca centura de impamantare este numai pe scara X, atunci ei sunt locatarii direct afectati si legea lor le cere consimtamantul.

Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2012
Adriantot, moderator
Ma vad nevoita sa revin la fondul problemei: INITIAL contractul a fost intre firma si BLOC ( 4 scari) cand nu se constituisera 4 asociatii. Dupa constituirea a 4 asociatii, contractul initial a fost prelungit de 2 ( doua) ori prin acte aditionale semnate cu FIECARE asociatie. Problema a aparut anul acesta cand firma a solicitat reducere de chirie si 3 din 4 asociatii au dorit negociere. Fara a rapunde solicitarii de negociere, Firma a reziliat contractul cu 3 asociatii. Atata vreme cat timp de 12 ani s-a considerat ca amplasarea antenei afecteaza locuitorii intregului bloc, nu vedem de ce trebuie sa ne supunem.
Pe de alta parte, la semnarea contractului initial a fost nevoie de semnaturi 50%+1 de la tot blocul ( 4 scari) si acum e nevoie de la una? Acestea ne sunt dilemele. Va multumesc pt un raspuns aplicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii intre asociatiile de proprietari ContSters58959 ContSters58959 in prima faza o singura asociatie de prop. pentru un bloc cu 2 scari care inchiriaza o supraf pe plefonul blocului respectiv pe scara 1 pentru o antena GSM, ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari - antene gsm pe bloc mihai iustin mihai iustin Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 3 scari lipite intre ele eu locuiesc la scara 1 Pe scara 2 au fost montate 3 antene gsm care sunt asezate mai exact intre ... (vezi toată discuția)
Antena gsm andradaa andradaa Buna ziua. In cadrul unei asociatii , pe terasa blocului s-a montat o antena GSM, propriatarul platind asociatiei o chirie. Ce acte trebuie sa intocmeasca ... (vezi toată discuția)