avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... permis de munca in Romania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

permis de munca in Romania

O societate romana cumpara din China o linie de productie pentru o fabrica de peleti iar societatea chineza vrea sa trimita un inginer pentru 6-12 luni in Romania ca sa garanteze functionarea utilajelor si sa instruiasca muncitorii romani. De ce acte are nevoie inginerul chinez pentru a putea ramane in Romania in aceasta perioada?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:10, 31 Mai 2012
Este obligatorie obtinerea autorizatiei de munca pentru acel inginer .. iAngajarea in munca a strainilor pe teritoriul Romaniei se realizeaza in conformitate cu prevederile art. 2 lit. e) si d) din Codul muncii, a OUG nr.194/2002 privind regimul strainilor in Romania republicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 421 din 05/06/2008 si a OUG nr. 56/2007 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim cetatean italian Ank27 Ank27 Buna!Care sunt conditiile necesare de angajare pentru un cetatean italian?Unde as putea sa gasesc actele care sunt necesare?In ce conditii poate lucra cu cim ... (vezi toată discuția)
Drept de lucru pentru un cetatean strain mihaelaak mihaelaak Buna ziua tuturor, Ma intereseaza sa aflu in ce conditii poate primi drept de lucru sotul meu, care este cetatean strain provenit dintr-o tara ce nu se afla ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de munca - detasati Jules664 Jules664 Am nevoie de o interpretare pentru urmatoarea situatie: Cetatean non-EU ce urmeaza a fi detasat in Romania, pentru 12 luni. Cetateanul nu are nevoie de viza ... (vezi toată discuția)