avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Casa de Pensii nu respecta termenul de 45 de zile ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Casa de Pensii nu respecta termenul de 45 de zile prevazut in lege

Buna ziua
Am 23 de ani si sunt indreptatit sa primesc pensie de urmas. Mi-am depus dosarul la Casa de Pensii pe data de 9 aprilie. S-a facut sfarsitul lunii mai si nu am primit inca nici macar hartia cu "decizia", asa ca am fost la Casa de Pensii si am cerut explicatii, dar ... trecand de sictirul angajatilor de la ghiseu, am aflat ca nici macar nu mi-au finalizat dosarul. Desi in lege scrie clar ca in 45 de zile trebuia finalizat ... adica pe data de 24 mai. Problema e ca mi-au spus ca "tatal meu apartinea de alt sector" sau o astfel de explicatie, si chiar nu e problema mea cum isi transmit ei informatiile intre sectoare, si mi se pare ca nu se obosesc deloc sa imi finalizeze dosarul intr-un timp rezonabil.

Cum m-am saturat sa tot fac drumul pana la Casa de Pensii, as vrea sa stiu concret unde ii pot reclama, sau m-am gandit chiar sa ii dau in judecata. As vrea sa ma sfatuiasca cineva cum sa procedez in continuare . Multumesc
Cel mai recent răspuns: bogdan31 , utilizator 01:14, 8 Iunie 2012
sunt foarte multe dosare de lucrat si funtionari putini....ca sa grabiti procedura, v-as sfatui sa faceti o cerere, prn care sa solicitati emiterea deciziei, cu respectarea termenului, dar ar trebui s aintelegeti, sunt mii de dosare de lucrat si foarte putini angajati, iar termenul de 45 zile prev de lege ar putea fi respectat, in cazul in care s-ar completa grila salariatilor...oricum, nu aveti nimic de pierdut, deoarece plata se va face de la data inregistrarii cererii, sumele urmand a se face retroactiv...daca incercati sa introduceti o cerere de chemare in judecata, instanta v-ar da un termen de judecata in 2014 sau chiar 2015, iar pana atunci , mai mult ca sigur, se va emite decizia de pensie...asadar, ar trebui sa mai asteptati emiterea deciziei..bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul emiterii unei decizii de pensie vasilescupetro vasilescupetro Buna seara, dupa depunerea actelor pentru pensionare, care este perioada pentru primirea deciziei ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Revizuire pensie ContSters203305 ContSters203305 Buna seara, Am formulat o cerere de revizuire a pensiei catre CJP. Au trecut 45 zile ,nu am primit niciun raspuns si as vrea sa ma adresez tribunalului. Va ... (vezi toată discuția)
Contestarea deciziei de pensionare ROCHI ROCHI As dori sa stiu unde trebuie sa depun contestatie pentru decizia de pensionare anticipata partiala. Eu mi-am depus cererea de pensionare anticipata partiala ... (vezi toată discuția)