avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

In urma cu aproximativ 2 luni mi-am dat demisia de la firma la care lucram. Am redactat demisia, am semnat-o, i-am inmanat-o managerului si el mi-a zis ca in cateva saptamani trebuie sa imi vina acasa prin posta o decizie de incheiere a contractului de munca. Totusi au trecut 2 luni si inca nu mi-a venit nimic, iar eu nu am semnat nimic decat demisia.
Din cate mi s-a zis, mi s-a facut si carte de munca(am fost angajat la firma respectiva doar o luna si jumatate). Pot verifica in vreun fel daca chiar mi s-a facut carte de munca? Si, daca mi s-a facut, cartea de munca trebuie sa o ridic de la firma?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 6 Ianuarie 2009
Puteti verifica la ITM. Iar cartea de munca se ridica fie de la ITM , fie de la firma - daca ei tineau cartile de munca.
Pai si e normal sa plec fara sa semnez nimic? Practic eu nu am semnat decat demisia.
Demisia ati scris-o dumneavoastra si implicit ati semnat-o. Putea sa vi se ceara sa faceti si o fisa de lichidare. In rest nu aveti ce sa semnati.
Decizia de desfacere a contractului de munca se redacteaza de angajator si se depune de acesta la ITM. Un exemplar al deciziei trebuie sa ajunga la salariat. Si acest lucru se poate face fie prin scrisoare cu confirmare de preimire, fie va este inmanata personal si atunci semnati ca ati primit un exemplar.
Buna ziua,
ar fi bine sa faceti o notificare pe care sa o adresati firmei unde ati lucrat. E bine sa o expediati prin posta"cu valoare declarata" astfel incat sa puteti dovedi ceea ce ati trimis.
In notificare solicitati sa vi se elibereze cartea de munca inchisa.
Daca nu se vor conforma ii puteti actiona in judecata, ocazie cu care le puteti solicita si despagubiri.

Cu stima,
av. Boncu Constantin
O scrisoare cu confirmare de primire va asigura confirmarea primirii adresei de catre anagajtor, la cea cu valoare nu vi se da confirmarea.

Alte discuții în legătură

Carte de munca huminiuc huminiuc Buna ziua, În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)
Calcul preaviz concediere Ionut B Ionut B In cazul concedierii (motive neimputabile), durata preavizului fiind de 20 de zile lucr., termenul in cauza curge de la data comunicarii, sau incepand cu ziua ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca narcisa_salbatica narcisa_salbatica Buna seara!! O sa incerc sa rezum problema: am lucrat la o institutie cu un numar mic de salariati, drept urmare Carnetele de Munca ale angajatilor se tineau ... (vezi toată discuția)