avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizat abuziv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizat abuziv

Situatia este urmatoarea : un sef si doi subordonati.Din cele doua posturi un subordonat trebuie disponibilizat ptr restrangere de activitate (in domeniu privat ).De-a lungul timpului s-au facut evaluari ale personalului ,numai ca la disponibilizare a fost pastrat subordonatul care de-a lungul timpului a fost considerat mai slab pregatit si celalalt dat afara.Se mai poate acum face vreun demers in instanta daca de atunci au trecut 5 luni? Acest demers s-ar putea face pe baza acelor evaluari de personal ?Ma intereseaza daca legislatia in domeniu prevede o asemenea situatie si modul in care ea poate fi rezolvata corect,astfel incat un angajat sa nu ajunga la cheremul sefului,care de multe ori poate fi subiectiv sau sensibil la micile atentii primite. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 1 Iunie 2012
Termenul de contestare a deciziei de concediere s-a prescris.
Obs. Sunt multe cazuri in care salaritul mai slab pregatit este mentinut, argumentul "sefului" fiind acele ca cel mai pregatit isi gaseste mai usor un nou loc de munca. Adevarul este altul: "Seful" inlatura un posibil rival la functia lui si/sau mentine un salariat "docil".
Da, se poate face insa va trebui sa dovediti ca ati avut un motiv temeinic pentru care nu ati putut exercita actiunea n instanta .. este vorba despre repunerea in termen .. acesta este un mijloc juridic prin care organul de jurisdictie poate dispune, la cerere sau din oficiu, judecarea sau rezolvarea unei actiuni sau cai de atac peste termenul de prescriptie sau de sisizare prevazut de lege. Se acorda in mod exceptional, pentru cauze temeinic justificate, care se apreciaza de catre organul de jurisdictie.

Cererea de repunere in termenul de contestatie trebuie formulata in termenul prevazut de art. 103 alin. 2 Cod procedura civila, facandu-se dovada acelei imprejurari mai presus de vointa partii care au impiedicat-o sa efectueze actul procedural in termenul prevazut de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara necontestata ContSters134265 ContSters134265 3 angajati au fost sanctionati disciplinar dupa 18 luni de la savarsirea abaterii. Acestia nu au contestat la tribunal, desi fapta nu putea fi aplicata, decat ... (vezi toată discuția)
Se mai poate contesta ... se poate depune recurs? mihnevicim mihnevicim O societate a primit hotararea de intrare in insolventa ... la data cererii de intrare in insolventa , poate face dovada solventei sale (din extrasele de cont) ... (vezi toată discuția)
Angajat problema - solicit variante de rezolvare alexoiu alexoiu Buna ziua, As dori va rog ceva pareri de specialitate cu privire la un caz. Este vorba despre relatia de munca dintre un sef serviciu si un subordonat. ... (vezi toată discuția)