avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate inactiva
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate inactiva

Buna ziua

Am o societate care am declarato inactiva de aproximativ 5 ani de zile. Acum doresc sa o dau fratelui meu sa isi deschida un magazin alimentar.
Care sunt cele mai simple formalitati de a putea sa o dau lui fara sa mai apar eu ca administrator. Sa aiba toate drepturile si obligatiile numia el.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 16:17, 2 Iunie 2012
Perioada de suspendare a activitatii unei societati nu poate depasi 3 ani. Dvs. eventual ati suspendat activitatea, o societate este declarata inactiva numai de organul fiscal pentru anumite aspecte.
Pentru a transmite partile sociale fratelui dvs. este nevoie sa decideti reluarea activitatii (printr-o decizie a asociatului unic) si sa cesionati partile sociale fratelui dvs. Cu ocazia cesiunii decideti si revocarea dvs. din functia de administrator si numirea fratelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschidere activitate suspendata srl gabydutescu gabydutescu Buna ziua,as dori sa incep o activitate de comercializare produse agricole si pui pasari.In acest caz este mai rentabil sa deschid un srl eu sau sa deschid ... (vezi toată discuția)
Reactivare srl inchisa temporar (3 ani) k.ioan k.ioan Buna ziua, Vreau sa preiau un SRL care este inactiva din 2005 iar in 2009 a fost inchisa pe 3 ani. Ce am de facut ca sa o pot redeschide?? Daca o redeschid in ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)