avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan, consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan, consecinte

am avur o alcoolemie de 0,86 in alcool text cat o sa imi iese la sange? ce mise poate intampla am fost singur in masine si am lovit un stal nu avem viteza am cooperat cu politia ce mi-se poate intampla ? nu am antecendente penale
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:27, 1 Iunie 2012
de regula in sange iese dublu si prin urmare fapta constituie infractiune conform art. 87-(1) din oug 195.

Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

permisul de conducere se anuleaza.

Art.114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
de circulaţie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) şi (5), art.89 alin.(1) şi (2), art.90 alin. (1) şi art.92 alin.(3);

puteti sustine examen ptr obtinerea unui nou permis de conducere dupa un an

Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

in cazuri asemanatoare se da suspendare.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2012
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevederile art.87 al.1 din o.u.g . 195 /2002 Verginica Cojocaru Verginica Cojocaru sotul meu a fost prins conducand un moped cu alcoolemie de 0,73%. i s-au recoltat analize de sange si i s-a ridicat permisu de conducere . am primit ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere anulat - data la care se poate da examen dyym1 dyym1 La data de 24 10 2012 s-a pronuntat o hotarare de condamnare la 3 (trei) luni inchisoare , cu suspendare , pentru conducerea unui vehicul in stare de ebrietate ... (vezi toată discuția)
Baut la volan irodbogdan irodbogdan Am facut o prostie ....m am urcat baut la volan mai exact 0,78 alcool in aerul expirat iar la sange astept rezultatele ....banuiesc ca o sa fie de 1,5 alcool ... (vezi toată discuția)