avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... I.I. platitor de tva
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

I.I. platitor de tva

as dori sa va intreb referitor la i.i. platitor de tva, se inregistreaza, daca am inteles bine - in registru de vanzari si registru de cumparari, iar registru de incasari si plati trebuie inregistrat la finante, la fel si registru jurnal? ce declaratii trebuie sa depun, deoarece nu este inceputa activitatea? daca patronul este angajat se mai plateste la casa de pensi si la sanatate?
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2012
ralucutabar, utilizator
Cel mai recent răspuns: ralucutabar , utilizator 15:33, 2 Iunie 2012
I.I. depune declaratiile:
- depuneti declaratia 220 privind veniturile estimate pt 2012 in termen de 15 zile de la data inceperii activitatii.
- depuneti declaratia 200 privind veniturile realizate pt 2012 care are termen de depunere pana la 25.05.2013.
- declaratii de asigurarea pt plata contributiei pt sanatate.
-Declaratia 300- doar pentru platitorii de TVA (lunar sau trim)
-Declaratia 390- doar pentru platitorii de TVA care au livrari si achizitii intracomunitare
-392A Declaraţie informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul ... (OPANAF 1081/2011) Formular Formularul se completează de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispoziţiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a căror cifră de afaceri, efectiv realizată la finele anului calendaristic, este inferioară sumei de 35.000 de euro, calculată în echivalent lei, potrivit legii. Se depune până la data de 25 februarie, inclusiv, a anului următor celui de raportare.
-Declaratia 394 - doar pentru platitorii de TVA (pt livrarile si achizitiile efectuate de teritoriul national); semestrial): 25.07. anul in curs; 25.02 anul urmator.
Declaratia 112 se depune daca II are salariati.
Daca este angajat titularul II mai plateste contributia de sanatate.


va multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce declaratii fiscale depune o intreprindere individuala platitoare de tva? eugenchri eugenchri Buna, sunt Intreprindere Individuala si as vrea sa stiu care sunt obligatiile mele fiscale, ce declaratii depun si la ce termen? Mentionez ca realizez venituri ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392-394 silviaechert silviaechert o persoana juridica impozabila inreg.in scopuri de TVA depune declaratia 394 semastrial si declaratia 392 anual ? va multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziu borsosannamaria borsosannamaria Ma numesc Anamaria si sunt din judetul arad.Avem o intreprindere familiara.As dori sa aflu de la dumneavoastra ce acte sunt necseare pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)