avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea

Cum se poate face succesiunea? Sotia si 2 copii sunt mostenitori pe 1/2 din casa (partea defunctului) , pe cealalta jumatate sotia este proprietar. In discutie intra si un apartament care a fost dobandit cand defunctul era in viata. Copilul A vrea sa intre in posesia apartamentului iar copilul B este deacord cu cedarea in favoarea copilului A dar, fara a pierde restul la ceea ce i se cuvine din mostenire. Care ar fi variantele mai putin costisitoare?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 17:44, 5 Iunie 2012
Nora74 a scris:

apartamentul in mod moral nu ar trebui sa intre la masa succesorala

Eu am inteles perfect, ca doar de aceea am pus in paranteza lupul, oaia sau ciobanul.

Eram curioasa sa vad ...dinspre ce parte priviti.

Caci, dinspre lup, ciobanul pare indreptatit sa friga mielul pe gratar.
Dar dinspre berbecul prajit pe gratar... ce mi-era burta lupului, ce mi-e pantecul ciobanului. :(
Ba, dinspre berbec, lupul pare chiar ceva mai moral decat ciobanul, care-l frige dupa ce l-a pazit de mic. (zicand ca-l pazea de lup, dar nu de dragul mielului, ci de dragul burtii lui).

Eheeei. Din aceasta pricina eu spun ca nu poate exista obiectivitate deplina in rezolvarea unei probleme morale, ci cel mult subiectivitate onesta.

Pot gasi calea LEGALA pentru rezolvarea unei probleme morale, dar nu pot gandi ...sec (mi-ar prinde bine daca as asculta si lupul si oaia si ciobanul - caci altminteri, solutia "morala" pentru unul poate fi "imorala" pentru altul.)

LEGAL, bunul este DEJA in masa succesorala. Iar calea de a rezolva problema morala poate fi partajul.
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2012
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire catre un singur copil daniek0k daniek0k Buna ziua, Problema care ne roade pe mine si pe parintii mei este urmatoare: tatal meu mai are din prima casatorie o fiica, care acum este stabilita in ... (vezi toată discuția)
Cota succesiune, mama si doi copii nenea_LomLom nenea_LomLom Situatia este in felul urmator: dorim sa facem pe cale amiabila, la notar, succesiunea dupa tatal meu. La masa succesorala suntem cei doi fii ai lui si sotia ... (vezi toată discuția)
Partaj mostenire law_teona@yahoo.com law_teona@yahoo.com Buna!Ma numesc D. Ioana,si as avea o speta de rezolvat.A proprietarul unui apartament impreuna cu sotia B,decedeaza.A si B au 2 copii din casatorie.Care vor fi ... (vezi toată discuția)