avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Frigider nou, defect din fabricatie.
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Frigider nou, defect din fabricatie.

Buna ziua, din data de 1 a lunii curente ( deci de ieri) m-am mutat in chirie intru-un apartament in care toate utilitatile erau noi. Insa frigiderul, nou, abia cumparat de o luna de catre proprietar, nefolosit, nu raceste, nefunctionand deloc. Din pacate am observat acest lucru dupa ce am facut cumparaturi de alimente care in 24 de ore s-au alterat. Intrebarea mea este daca firma de la care s-a achizitionat frigiderul ar despagubi alimentele cumparate sau dac ar fi util sa apelez la protectia consumatorului si ce as putea rezolva. multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2012
danutza777, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:02, 2 Iunie 2012
La intervalul la care faceti referire ca s-a constatat deficienta,firma care a comercialziat nu este raspiunzatoare
Conform norme in vigoare si in raport de politica fiecarui comerciant se acorda termenede 24-72 de ore pentru restituit produse de genul celui achizitionat,in vedere inlocuirii
La intervalul mentionat de dvs ,se poate apela la unitatea service precizata in documentele de achizitie aparat frigorific
In conditiile mentionate,nu se justifica sesizarea ANPC,deoarece firma care a comercializat aparatul frigorific nu mai poate fi facuta responsabila la asemenea interval de la achizitie
Puteti incerca sa faceti dvs. demersurile pentru respectarea garantiei la magazin, daca proprietarul este de acord sau daca nu vrea sa umble dumnealui; actele fiind pe numele sau, in mod normal el ar trebui sa merga sa solicite reparatia sau, daca nu se poate repara, inlocuirea frigiderului.

In privinta contravalorii alimentelor stricate, ANPC nu va poate ajuta; in opinia mea, nu aveti cum sa pretindeti acei bani nimanui, nici macar proprietarului (el nu a verificat daca frigiderul functioneaza).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Combina frigorifica theweird theweird Am achizitionat saptamana trecuta o combina frigorifica de la un magazin [EDITAT]. Respectiva combina avea un pret cu o reducere de aproximativ 40% pentru ca ... (vezi toată discuția)
Iarasi inselaciune? Barbarosa Barbarosa Din nou suntem in postura de a ajunge in fata instantei desi nu ne dorim acest lucru. Treaba sta cam asa: In luna Noiembrie 2008 am achizitionat 2 vitrine de ... (vezi toată discuția)
Garantie laptop ramynela ramynela Buna ziua.solicit a m-i se raspunde acestei cereri, pentru rezolvarea unei probleme aparute ulterior, legate de achizitionarea unui laptop in garantie model ... (vezi toată discuția)