avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se calculeaza concediul de risc maternal, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se calculeaza concediul de risc maternal, concediul de maternitate si pentru CCC?

Buna Ziua!
Va rog sa imi spuneti cum se calculeaza plata pentru concediul de risc maternal, pentru concediul de maternitate si pentru cel de ingrijire copil (cu procente si limite maximale), precum si perioada in care se poate beneficia de concediul de ingrijire copil (12 ani, daca trebuie optat din start pentru o anume varianta).

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:48, 26 Ianuarie 2014
1. Pentru calculul indemnizatiei pentru concediu medical (inclusiv concediul de risc maternal sau concediul de maternitate) se au in vedere veniturile brute din cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediu medical).

2. In veniturile brute intra si indemnizatia pentru CCC si veniturile din salarii si indemnizatiile din concediile medicale anterioare.

3. Pentru fiecare concediu medical initial se calculeaza separat indemnizatia respectiva.

4. Va redau mai jos cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul de maternitate, calcul valabil pentru orice alt concediu medical:

- Se aduna veniturile brute (din statele de plata) din cele 6 luni anterioare lunii in care se intra in concediu de maternitate.
- Suma se imparte la numarul de zile lucratoare din cele 6 luni si se obtine media zilnica a bazei de calcul (Mzbc).
- Mzbc se inmulteste cu 85% si se obtine indemnizatia zilnica pentru concediul de maternitate (Izcm).
- Izcm se inmulteste cu numarul de zile lucratoare din certificatul medical (sau din luna respectiva) si se obtine indemnizatia (lunara) pentru concediul de maternitate.
Izcm este aceeasi pe toata durata concediului de maternitate.
- De aceea indemnizatia lunara este diferita, in functie de numarul de zile lucratoare din luna.


Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu de maternitate si de concediu pentru cresterea copilului? florydulcik florydulcik fiind angajata la 4 ore(partime).dupa ce perioada pot beneficia de concediu maternal?beneficiez de indemnizatia pt ingrijire copil?daca da,dupa ce perioada de ... (vezi toată discuția)
Noua lege pentru concediu maternal..? monalisaalina monalisaalina Buna seara,am rugamintea sa imi spune-ti care este legea care prevede ca s-a modificat conditiile cu privire la concediul maternal Multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt risc maternal Elena_Aurelia Elena_Aurelia Buna ziua,am eu o problema :indemnizatia pt risc maternal se calculeaza 75 la suta din veniturile brute sau cele net? (vezi toată discuția)