avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Din ce bani platim avocatul/reprezentantul in instanta ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Din ce bani platim avocatul/reprezentantul in instanta al Asociatiei ?

Buna seara !
Asociatia noastra a desemnat-o pe d-na Administrator pentru a ne reprezenta in instanta in procesele deschise pentru recuperarea restantelor de la rau-platnici.
Pentru acest lucru s-a intocmit un contract intre Asociatie si d-na Admin cu prevederea ca i se vor plati serviciile de reprezentare in instanta, dupa terminarea fiecaruia dintre procese.
Intrebarea mea este : din ce bani ii vom plati aceste servicii ?
Vom crea un fond special ?
Din fondul de penalitati ?

Va multumesc anticipat,
Doamna administrator are calitatea de avocat? Daca da, atunci onorariul se va recupera din cheltuielile de judecata, daca nu din buzunarul membrilor asociatiei.
Da, are "calitatea de avocat" , dar nefiind de profesie avocat, am denumit-o "reprezentant".
Care cheltuieli de judecata ca Asociatiile sunt scutite de taxa de timbru ?!? Singurele cheltuieli au fost cele cu multiplicarea documentelor, tip xerox......
Am inteles ca de-abia pentru executorul judecatoresc se va plati o taxa, dar inca nu am ajuns acolo....
Ok, din banii proprietarilor, asta imi e clar, ce vreau sa stiu este evidentierea contabila a acestei plati.
Puteti sa platiti si din fondul de penalitati sau sa introduceti pe listele de cheltuieli o rubrica cu cheltuieli de judecata care suma ce va fi impartita tuturor ap. , stabiliti in C.E.
Platiti din banii Domnului Presedinte, petru ca este datoria lui sa va reprezinte in instanta conform Legii 230/2007:
Art. 31. - (1) Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia. El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor.

Mai bine angajati un avocat si banii ii recuperati de la restantieri prin cheltuieli de judecata.
@Ben46 : Multumesc pentru raspuns !
@Thran : Serios ??? Din banii personali ai presedintelui de asociatie, da ?!? Tocmai am precizat mai sus ca nu au fost alte cheltuieli de judecata in afara celor cu multiplicarea hartiilor......e vorba doar de onorariul datorat pentru reprezentarea in instanta si modul cum va fi prinsa aceasta plata in contabilitatea Asociatiei !

Alte discuții în legătură

Executare silita datorii la intretinere stela chelner stela chelner Buna ziua Pe ultima lista de plata a intretinerii la bloc este inclusa si o suma de 70 lei/aprt. pentru darea in judecata a rau platnicilor. Este ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani in cazul in care s-au demarat actiunile de judecata AlainCostea AlainCostea Buna ziua, In cazul urmator: - un proprietar nu si-a platit inretinerea timp de 6 luni - au fost demarate actiunile de judecata - a venit si a platit ... (vezi toată discuția)
Repartizare chelt avocat cmd_ro cmd_ro Cum se repartizeaza cheltuielile cu onorariul avocatului , la toti locatarii sau numai locatarului care este dat in judecata pentru restanta ? (vezi toată discuția)